WhatsApp Audio ile WhatsApp Voice Notes arasındaki fark nedir?

0

Android telefonumda dosyalarda WhatsApp diye bir klasör var. Bunun içinde WhatsApp Audio ve WhatsApp Voice Notes diye 2 tane klasör var. Voice ile Audio aynı anlamda değil mi? Neden iki ayrı klasör olarak gözüküyor?

WhatsApp Audio ile WhatsApp Voice Notes arasında ne fark var biliyor musunuz?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WhatsApp Audio klasörü nedir?

    Telefonunuzun dahili hafızasındaki WhatsApp Audio klasörü, WhatsApp üzerinden dosya olarak, yani dosya gönderme bölümündeki belge ikonuna tıklayarak gönderdiğiniz ve aldığınız ses dosyalarını içerir. Bir arkadaşınızın size WhatsApp'tan şarkı gönderdiğini farz edin, işte gelen o şarkı WhatsApp > Media > WhatsApp Audio klasörüne kaydolmaktadır. 

    Sizin gönderdiğiniz ses dosyaları WhatsApp Audio içindeki Sent klasöründe depolanıyorken, size gelen ses dosyaları ise doğrudan WhatsApp Audio dizininde depolanır.

    Özetle WhatsApp Audio, WhatsApp'tan gönderdiğiniz ve aldığınız mp3, m4a gibi ses dosyalarını içermektedir.

    WhatsApp Voice Notes klasörü nedir?

    WhatsApp Audio klasöründen farklı olarak WhatsApp Voice Notes ise, WhatsApp uygulamasının kendi ses gönderme özelliği kullanılarak gönderilen ve alınan ses kayıtlarını içerir. Yani bir arkadaşınızın WhatsApp'taki yeşil ses ikonuna tıklayarak size gönderdiği ses kayıtları WhatsApp > Media > WhatsApp Voice Notes klasöründe depolanır. Aynı şekilde ses ikonuna tıklayarak sizin gönderdiğiniz ses kayıtları da WhatsApp Voice Notes klasöründe depolanmaktadır.

    İşte WhatsApp Voice Notes ile WhatsApp Audio arasındaki en temel fark budur.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol