WhatsApp bağlantınız kontrol ediliyor nedir?

0

Bazen telefonun bildirim kısmında WhatsApp'ta "bağlantınız kontrol ediliyor" hatasıyla karşılaşıyorum. Telefonuma mesaj gelmiştir diye düşünüp bakıyorum ama mesaj gelmiyor. Bağlantınız kontrol ediliyor uyarısının sebebi nedir?

WhatsApp bağlantınız kontrol ediliyor uyarısının virüs mü?

WhatsApp bağlantınız kontrol ediliyor hatasının sebebi ve çözümü nedir? 

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WhatsApp bağlantınız kontrol ediliyor uyarısı nedir?

    WhatsApp bağlantınız kontrol ediliyor uyarısı telefonunuzda zayıf bir internet bağlantısı olduğu zamanlarda meydana gelir. Bazen telefonunuzda internet gider veya yavaşlar, yani internet bağlantı sorunu yaşarsınız, işte bu durumda "bağlantınız kontrol ediliyor" bildirimi çıkar.

    Bu uyarı WhatsApp'ın kendi sunucularına bağlanmaya çalıştığını ama telefonunuzdaki zayıf internet bağlantısından ötürü bağlanamadığını, ya da bağlanmakta sorun yaşadığını gösterir. WhatsApp, size mesaj gelip gelmediğini kontrol etmek amacıyla kendi sunucusuna bağlanır, fakat eğer telefonunuzda zayıf, verimsiz bir internet varsa WhatsApp sunucusuna bağlanmakta sorun yaşar. Bunun sonucunda "bağlantınız kontrol ediliyor" uyarısıyla karşılaşırsınız. Yani özetle bağlantınız kontrol ediliyor uyarısının temel sebebi, telefonunuzda o an kötü, zayıf bir internet bağlantısı olmasıdır.

    WhatsApp bağlantınız kontrol ediliyor virüs mü?

    Hayır virüs falan değil, merak etmeyin. Telefonunuzu sıfırlamanıza veya WhatsApp'ı kaldırıp tekrar yüklemenize gerek yok. Bağlantınız kontrol ediliyor uyarısı virüsten kaynaklı değildir.

    WhatsApp bağlantınız kontrol ediliyor hatasını nasıl çözerim?

    Bu aslında teknik olarak bir hata olmadığı için belli bir çözümü de yok. Dediğim gibi telefonunuzda o an internet kötü olduğundan dolayı WhatsApp, kendi sunucularına ya bağlanamıyor ya da bağlanmakta güçlük çekiyor. Bunun sonucunda "bağlantınız kontrol ediliyor" uyarısıyla karşılaşıyorsunuz. Bunun telefonunuza herhangi bir zararı olmaz. Bana sorarsanız, mesaj alıp göndermenizde problem yoksa hiç umursamayın. Bu uyarı telefonun bildirim penceresinde 1-2 saniye görünüp geri kayboluyor zaten.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol