WhatsApp bilgisayarda nasıl kullanılır?

0

WhatsApp bilgisayardan nasıl kullanılır? WhatsApp'ı bilgisayardan kullanmak mümkün mü?

temmuz temmuz (12505)
9 yıl önce sordu

  • Arama motorları için çözümünüzü yeniden düzenledim. hakan 9 yıl önce
  • İyi olmuştur diye ümit ediyorum. İyiden, güzelden yana tüm üyeler adına teşekkürler :-) Diğer problemli ve belki bazı eksik hususlarında gözden geçirilmesi ve gereğinin yapılması dileklerimle.. temmuz 9 yıl önce

Toplam 1 Cevap


1

WhatsApp'ın bir süredir dedikoduları yapılan web sürümü, bazı kısıtlamalarla da olsa geldi. Şu an sadece Google Chrome'da çalışan işlev, iOS'lu cihazları şimdilik desteklemiyor.

WhatsApp'ı web üzerinden kullanmak için web.whatsapp.com (tıkla) adresini ziyaret ettikten sonra, telefonunuzdaki WhatsApp uygulamasını açıp ekrandaki QR kodunu taratmanız gerekiyor. Web'den sohbet edebilmeniz için telefonunuzun internete bağlı olması ve bağlantıyı kesmemeniz gerekiyor.

QR kodunu taratabilmek için WhatsApp'ın son sürümüne ihtiyacınız var, ancak güncellemeler kademeli olarak dağıtıldığından henüz telefonunuza ulamamış olabilir. İşlev, iOS dışında Android, Windows Phone, BlackBerry ve Nokia S60'ta kullanılabiliyor.

iOS'un dışarda kalma nedeni, WhatsApp'ın açıklamasına göre "Apple'ın platformundaki kısıtlamalar", ancak bu sorunun WhatsApp tarafından çözüleceği tahmin ediliyor.

Denedim ve başarılı sonuç aldım. Çok hoş ve çok kolay.

1- Önce mesajda verilen linke girin. Sonra o sayfada QR kodunun olduğu yere gelerek tıklayın ve kodu görünür hale getirin.

2- Telefonunuzda veya tabletinizde WhatsApp uygulamasını açın ve WhatsApp menüsünü açın (Ayarların olduğu menü)

3- Menüden  WhatsApp Web üzerine gelerek tıklayın. Bu şeklide WhatsApp uygulaması içinden QR tarama uygulaması açılacaktır ve aynı yerde bilgisayarınızda açmış olduğunuz web sayfasındaki kodu taramanız istenecektir. Tamam deyin.

4- Web sayfasındaki QR kodunu tarayın. İşlem bir-iki saniyede tamamlanacak ve web sayfasında WhatsApp kişileriniz çıkacaktır; web sayfası WhatsApp mesajlaşmasına uygun ve hazır hale gelecektir.

5- Mesajlaşmanız bitene kadar telefondaki WhatsApp uygulamasını kapatmayın, internet bağlantısından çıkmayın.

temmuz temmuz (12505)
9 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol