WhatsApp çalma mümkün mü? WhatsApp hesabı nasıl çalınır?

0

Merak ediyorum WhatsApp hesabı çalınabilir mi? Hep instagram, facebook, twitter çalmayı duydum ama WhatsApp çalma diye bişey pek duymadım. WhatsApp çalmak mümkün müdür?

WhatsApp hesabı nasıl çalınabilir?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WhatsApp hesabı çalınabilir mi?

    WhatsApp'ın çalışma mantığı Facebook, Twitter, Instagram gibi bildiğimiz sosyal medya uygulamalarından çok farklıdır. Örneğin teorik olarak bir kişinin sizin Instagram hesabınıza girebilmesi için mail adresinizi ve şifrenizi bilmesi yeterli. Bir hacker mail adresinizi ve şifrenizi öğrendiği zaman Instagram hesabınızı çalmış olur.

    Ama WhatsApp böyle değil. Sizin bilginiz dışında herhangi bir yerden kimse WhatsApp hesabınıza giremez. Çünkü WhatsApp mail adresini değil, telefon numarasını baz alıyor. Siz WhatsApp'ı indirip telefon numaranızı yazıyorsunuz, ardından WhatsApp telefon numaranıza SMS olarak bir kod gönderiyor ve o kodu WhatsApp'ta istenen yere girmeniz gerekiyor. Onun dışında herhangi bir şifre veya email adresi girmiyorsunuz. Bu durumda WhatsApp çalma diye bir şeyin mantıksal olarak mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Çalacak olan kişi neyi çalacak? Mail yok, şifre yok.. Bir hackerin çalabileceği herhangi bir veri yok. Telefona gelen kod size özel ve tek kullanımlık olduğu için onu öğrenmesi de bir şey ifade etmez. Zaten öğrenemez..

    Dolayısıyla WhatsApp'ın çalışma prensibi telefon numarasına dayalı olduğu için çalınması da mümkün olmaz.

    Ayrıca şöyle bir durum da var: Bir WhatsApp hesabı aynı anda 1'den fazla telefonda kullanılamıyor. Ama Instagram ve diğer sosyal medya uygulamaları böyle değil. Siz kendi Instagram hesabınızı aynı anda 100 telefonda bile açabilirsiniz.

    Yani sonuç olarak, WhatsApp çalınabilir mi sorusuna rahatlıkla çalınamaz cevabını verebiliriz. Ama yok birisi sizin telefonunuzu sizden gizli kaçırır onu bilemem, öyle bir durumda zaten sorumluluk sizindir.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • @farurhenho hattı kapanan tel nosu whatsappda kapanır mı??? ozgurlol 5 yıl önce
    • Otomatik olarak kapanmaz. Anca sen telefondan WhatsApp'ı silersin ve öyle kapanır. Hesabın tamamen kapanmasını istersen Ayarlar > Hesap > Hesabımı sil bölümünden WhatsApp hesabını silmen gerekiyor. @ozgurlol omercik 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol