WhatsApp geçici olarak yasaklandınız hatası çözümü

0

GBWhatsApp kullanıyorum aniden geçici olarak yasaklandınız hatası aldım, nasıl düzeltebilirim?

Geçici olarak yasaklandınız hatası çözümü nedir?

omercik omercik (9418)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Son zamanlarda pek çok kişi geçici olarak yasaklandınız hatası almaya başladı, hatanın sebebi ve çözümünü yazının devamında anlatıyorum.

    Geçici olarak yasaklandınız hatası neden oldu?

    Eğer geçici olarak yasaklandınız hatasıyla karşılaşıyorsanız, bunun sebebi GBWhatsApp, WhatsApp Plus, YoWhatsApp gibi orijinal WhatsApp'ın çakması olan uygulamalar kullanmanızdır. WhatsApp, artık orijinal uygulamayı kullanmayanların hesabına bu şekilde yaptırımlar uygulamaya başladı. Bunları önceden de görmüştük ama son zamanlarda çok fazla arttı.

    Orijinal WhatsApp kullanmıyorsanız, böyle bir sorunuyla karşılaşmanız oldukça doğaldır.

    Geçici olarak yasaklandınız çözümü nedir?

    Bu hatanın çözümü için öncelikle size orada verilen süreyi beklemelisiniz. O süre bitmeden maalesef WhatsApp'ı kullanamazsınız. O süre bittikten sonra telefonunuzdan orijinal olmayan WhatsApp'ı silin ve orijinal WhatsApp yükleyin. Eğer süre bittikten sonra hala GBWhatsApp veya WhatsApp Plus'ı kullanmaya devam ederseniz telefon numaranız bu sefer tamamen yasaklanabilir. Bu nedenle kalıcı yasaklarla karşılaşmamak için her zaman orijinal WhatsApp kullanmaya özen gösterin.

    Aşağıda WhatsApp'ın bu konuyla alakalı açıklamasını okuyabilirsiniz:

    "Hesabınızda "Geçici olarak yasaklandı" uygulama içi mesaj aldıysanız, bu, resmi WhatsApp uygulaması yerine desteklenmeyen bir WhatsApp sürümü kullandığınız anlamına gelir. Resmi uygulama’ya geçmezseniz WhatsApp’ı kullandığınız hesabınız geçici olarak yasaklanmaktan tamamen yasaklanmaya alınır.

    WhatsApp Plus ve GB WhatsApp gibi desteklenmeyen uygulamalar, WhatsApp'ın değiştirilmiş versiyonlarıdır. Bu gayri resmi uygulamalar üçüncü taraflarca geliştirilmiştir ve Hizmet Şartları’nı ihlal eder. WhatsApp bu üçüncü taraf uygulamaları desteklemiyor çünkü güvenlik uygulamalarını doğrulayamıyoruz."

    Kaynak: https://faq.whatsapp.com/tr/android/26000243/

    Bu açıklamada yer alan şu ifadeye çok dikkat edin: "Resmi uygulama’ya geçmezseniz WhatsApp’ı kullandığınız hesabınız geçici olarak yasaklanmaktan tamamen yasaklanmaya alınır."

    Yani diyorlar ki, eğer orijinal WhatsApp kullanmamakta inat edersen hesabını tamamen yasaklayabiliriz.

    Umarım yaşadığınız sorun çözülür.

    omercik omercik (9418)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol