WhatsApp Gold virüsü nedir?

0

İnternette "Whatsapp gold virüsü hortladı" diye haberler gördüm bu whatsapp gold tam olarak nedir?

Whatsapp gold virüsü ne için gönderiliyor? Ne amaçla yayılıyor?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WhatsApp Gold, insanlara "WhatsApp'ın daha gelişmiş özelliklere sahip olan bir sürümü" diyerekten gönderiliyor. Daha önce WhatsApp Gold virüsü çok yaygındı ve oldukça kişiyi etkilemişti, bugünlerde tekrar yayıldığı yönünde haberler var. Ben de bu virüs hakkında bilgilendirme yazmak istedim.

    WhatsApp Gold virüsü tam olarak nedir?

    WhatsApp Gold adlı uygulamanın, Google Play Store'dan indirdiğimiz normal WhatsApp'a göre çok daha gelişmiş özelliklere sahip olduğu söyleniyor. Mesela WhatsApp'ta biliyorsunuz önceden görüntülü arama yoktu. Bunu fırsat bilen kötü niyetli kişiler WhatsApp Gold'u "görüntülü arama özelliğine sahip" diyerekten insanlara yayıyordu ve böylece insanların kullanmasını sağlıyordu.

    İşte bunun gibi normal WhatsApp'ta olmayan ek özelliklere sahip olduğu söylenerek sanki güzel bir şey gibi WhatsApp Gold ortalıkta dolaşıyor. Fakat işin aslı böyle değil. WhatsApp Gold, özünde bir virüs. Bu zararlı yazılım sayesinde telefonunuzda yer alan her türlü kişisel bilgileriniz (kredi kartı şifreleri, rehberiniz, galerinizdeki özel içerikler vs.) çalınıyor, kötü niyetli kişilerin eline geçiyor.

    Çalınmasının ne önemi var diye düşünmeyin. Telefonunuza hiç bilmediğiniz, tanımadığınız kimselerden gelen reklam mesajları nasıl geliyor zannediyorsunuz? Bilgilerinizi çalan kişiler, bu bilgileri para karşılığı başka firmalara satıyorlar. Bunun sonucunda büyük bir mağduriyet yaşanıyor. Siz fark etmiyorsunuz ama arkaplanda çok büyük işler dönüyor.

    WhatsApp Gold virüsünden nasıl korunurum?

    Bunun için telefonunuza hiç öyle antivirüs falan indirmenize gerek yok. İnsan önce kendi antivirüsü kendisi olmalıdır. WhatsApp'tan size gelen virüslü mesajlara tıklamak veya tıklamamak sizin elinizde.

    Unutmamanız gereken önemli nokta: WhatsApp'ın, Google Play Store'dan indirilebilen WhatsApp Business ve normal kullandığımız WhatsApp dışında hiçbir resmi sürümü yok. Bu bilgiyi aklınızda bulundurmanız yeterli. Başka sitelerden "whatsapp" adı altında indirdiğiniz her türlü APK dosyası telefonunuza zarar verebilir. Zaten indirdiğiniz uygulama virüslüyse size "knk ben senin bilgilerini çalıcam" demez. Bu nedenle kendi antivirüsünüz kendiniz olun, sadece resmi kaynaklardan uygulama indirmeye özen gösterin.

    WhatsApp Gold virüsü örneği

    whatsapp gold virüs

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol