WhatsApp hesabıma birinin izinsiz girdiğini nasıl anlarım ve bunu nasıl engellerim?

1

WhatsApp'taki QR kodunu WhatsApp Web'e okutarak hesabıma girebilirler mi? Bilgi verir misiniz?

zelis zelis (6)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Senin telefonundaki sim kartı (veya eğer varsa sim kartının kopyasını, eş sim kartı) alıp kendi telefonlarına takarlarsa girebilirler. Başka türlü hayır :)

    Edit: 

    Üstteki bilgi kısmen hatalı olabilir. Ama telefonunu içindeki sim kartı ile birilerine vermezsen veya kaybetmezsen senin WhatsApp hesabına telefon veya web hiç bir yerden hiç bir şekilde başkaları girimez, bu kesin. 

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Whatsapp Web'deki QR kodunu okutmaları için senin telefonunu almaları lazım. Onun dışında giremezler. Yani o QR kodunu senin telefonundan okutmazlarsa giremezler.

      toprak34 toprak34 (2026)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Telefonu almaları şart değil, sadece sim kartını alsalarda bu yeterli olur. Aldıkları Sim kartını kendi telefonlarına takarak o telefon ilede QR kodunu okutabilirler ve o sim WhatsApp uygulamasına girebilirler @toprak34 @zelis temmuz 6 yıl önce
      • @temmuz :) Bu kadarını bilmiyordum teşekkürler :) toprak34 6 yıl önce
      • Bak birde dalgasını geçer :) @toprak34 temmuz 6 yıl önce
      • @temmuz yok dalga için söylemedim gerçekten :) toprak34 6 yıl önce
      • Anladım @toprak. Ve hatta sonra biraz düşündüm, ben yanılıyorda olabilirim. Belkide sen haklısın. Emin değilim. Ama @zelis telefonunu içindeki sim kartı ile biryerlere vermezse veya kaybetmezse onun WhatApp hesabına tefon veya web hiç bir yerden hiç bir şekilde giremez, bu kesin temmuz 6 yıl önce
      • WhatsApp hesabı bir telefonda etkinken, başka bir telefonda SIM kart olsa bile etkinleştirilemez gibi geliyor bana. Güvenlik için aynı anda iki cihaz üzerinde etkinleştirme ve kullanma yasak diye biliyorum omercik 6 yıl önce

      0

      Aslında WhatsApp'ta bizim bildiğimiz hesap sistemi yok. Yani şöyle yok, bir kullanıcı adı ve şifre ile hesaba girmiyorsun. Bunun en büyük avantajı "acaba birisi şifremi biliyor mu" diye derdin olmuyor. 

      WhatsApp'ı açıp sağ üst menüden WhatsApp Web yazısına tıkla, burada WhatsApp Web üzerinde senin hesabının açık olduğu bilgisayarlar görünür. Hiçbir şey görünmüyorsa WhatsApp Web'de hesabın hiçbir şekilde açık değil demektir. Bir şeyler görünüyorsa ve bundan haberin yoksa "tüm bilgisayarlardan çıkış yap" diyerek hesabını güvene alabilirsin.

      Onun dışında ek olarak "iki adımlı doğrulama" özelliğini etkinleştirirsen bu senin yararına olacaktır. Zira bu özellik sayesinde bir şifre belirlersin ve birisi senin SIM kartını bulsa bile hesabını kendi telefonunda kullanmaya çalıştığında o belirlediğin şifreyi girmesi gerekir. Şifreyi de bilmediği için hesabına giremez. 

      İki adımlı doğrulama Ayarlar > Hesap bölümünde yer alır. Oradan etkinleştirebilirsin.

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol