WhatsApp hikayeleri telefonda nereye kaydoluyor?

0

WhatsApp'ta Durum sekmesinde arkadaşlarımın paylaştığı fotoğraf ve videolar telefonumun hafızasında nereye kaydoluyor? 

WhatsApp hikaye indirme nasıl yapabilirim?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WhatsApp uygulamasındaki Durum sekmesinde gördüğünüz arkadaşlarınızın paylaştığı fotoğraf ve videoları indirmek aslında çok basittir. WhatsApp hikaye indirme için herhangi bir uygulama kullanmanıza gerek yok, Durum sekmesinde paylaşılan fotoğraf ve videolar telefon hafızasındaki WhatsApp > Media klasörü içindeki .Statuses bölümüne kaydolur. Fakat .Statuses klasörünü WhatsApp gizlediği için göremezsiniz.

    WhatsApp hikaye indirme yöntemi:

    1. Öncelikle buradan ES Dosya Yöneticisi uygulamasını telefonunuza indirin.
    2. ES Dosya Yöneticisini açtığınızda karşınıza telefonla alakalı bazı alanlar içeren sayfa gelir. Sol üst köşedeki menü simgesine tıklayın ve önce Yerel sekmesini daha sonra Ev seçeneğini seçin.
    3. Daha sonra WhatsApp > Media klasörüne gidin. 


       
    4. WhatsApp, .Statuses klasörünü gizlediğinden dolayı "Gizli dosyaları göster" seçeneğini aktif hale getirmeden görülemiyor. Media klasörü içindeyken sol üstteki menü simgesine tıklayın ve menüyü biraz aşağı kaydırın.
    5. Gizli dosyaları göster diye bir kutucuk göreceksiniz, onu aktif hale getirin.
    6. Aktif hale getirdikten sonra Media klasöründe .Statuses diye bir klasör belirecek. Bu klasörde, WhatsApp kişilerinizin paylaştığı durumları görebilirsiniz.

    .Statuses klasöründeki içerikler kural gereği 24 saat içinde siliniyor. Bu yüzden istediğiniz fotoğraf ve videoya basılı tutun ve .Statuses dışında başka bir klasöre taşıyın.

    NOT: Eğer telefonunuzun kendi dosya yöneticisi uygulamasında "gizli dosyaları göster" seçeneği varsa, ES Dosya Yöneticisini indirmenize gerek yoktur. Gizli dosyaları göster seçeneğini aktif ederekte .Statuses klasörünün görülmesini sağlamanız mümkün. 

    Böylece whatsave gibi whatsapp hikaye indirme, whatsapp status download gibi uygulamalara ihtiyaç duymadan WhatsApp kişilerinizin Durum sekmesinde paylaştığı fotoğraf ve videoları indirebilirsiniz.

     

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol