WhatsApp'ı yeniden yüklemediğim halde kişilerime "kişisinin güvenlik kodu değişti" bildirimi gitmiş

0

Ben whatsapp uygulamasini yeniden yuklemedim ve yenilemedim.Ama whatsapp kisilerime "kisinin guvenlik kodu degisti" yaziyor.başka ne tur bir sebebten olabilir o bildirimin whatsapp kisilerime gitmesi? whatsappima başaka birinin hackleyip girmesi gibi bi durum olabilir mi?

sama sama (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kişinin güvenlik kodu değişti mesajı Whatsapp yeniden yüklendiğinde veya telefon değiştiğinde yollanır. 

    Güvenlik kodlarının değişmesi için senin ya da bu mesajı alan kişinin telefonu değişmiş olmalı ya da karşındaki kişi Whatsapp'ı yeniden yüklemiş olmalı.

    Fakat Whatsapp sitesinde Güvenlik kodu değişti mesajı sadece bu iki nedenden dolayı yollanır gibi bir açıklama yok.

    Aksine Whatsapp sitesinde şöyle diyor :" Uçtan uca şifrelemede kullanılan güvenlik kodları zaman zaman değişebilir. Bunun nedeni, sizin veya kişinizin WhatsApp'ı veya telefonlarını değiştirmiş olması olabilir." 

    "Olabilir" diyor yani kesin bundan dolayıdır demiyor.

    Whatsapp'un hacklenmesi diye bir şey yok. Telefon hattı sende olduğu müddetçe whatsapp hacklenmez.

    murat murat (12492)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      "Kişisinin güvenlik kodu değişti" bildiriminin gitmesi kuvvetle muhtemel senin ya da karşıdaki kişinin WhatsApp'ı yeniden yüklemesinden dolayı; ancak WhatsApp'ı yeniden yüklemek aslında bu bildirimin gitmesinin sebebi değil, tetikleyicisi demek daha doğru olur. Temel sebep şu: Uçtan uca şifreleme kodlarının değişmesi. Bu bahsettiğim kodlar seni / beni yani sıradan WhatsApp kullanıcısını ilgilendirmiyor, o arkaplanda WhatsApp'ın sunucularının her kullanıcıya atadığı benzersiz bir kod.

      WhatsApp'ı senin veya karşıdaki kişinin yeniden yüklemesi uçtan uca şifreleme kodlarının değişmesini tetiklediği için, "kişinin güvenlik kodu değişti" bildirimi bununla özdeşleştiriliyor. Ama istisnai olarak şu da olabilir: WhatsApp kendi sunucularında bir yenileme yapmıştır bizim bilmediğimiz, ve bunun sonucunda yine uçtan uca şifreleme kodları değişmiştir. Bu durumda yine karşıdaki kişiye "kişisinin güvenlik kodu değişti" bildirimi gider. Endişelenme @murat'ın söylediği SIM kartın sende olduğu müddetçe WhatsApp hesabına başka bir kişi giremez. Girmesi için SIM kartına gelecek olan güvenlik koduna ihtiyacı var, e SIM kart sadece sende olduğuna göre güvenlik kodunu da alamayacak doğal olarak..

      omercik omercik (9418)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol