WhatsApp mesaj bekleniyor ne demek?

0

Telefonumu değiştirdiğim için WhatsApp'ı silip tekrar yükledim mesajları açınca oradaki sohbet ekranında "Mesaj bekleniyor. Bu biraz zaman alabilir" diye uyarı çıktı. Bu ne demek ve çözümü nedir?

WhatsApp mesaj bekleniyor ne demek?

WhatsApp mesaj bekleniyor kesin çözüm nedir?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WhatsApp'ta çıkan mesaj bekleniyor hatası ne demek?

    WhatsApp'ta sohbette "mesaj bekleniyor bu biraz zaman alabilir" diye bir şey çıkıyorsa, yüksek ihtimalle ya siz ya da karşıdaki kişi WhatsApp'ı kaldırıp yeniden yüklemiştir. Bu hatanın mantıksal bir sebebi var. Şöyle ki, WhatsApp mesajlar arası uçtan uca şifreleme teknolojisini kullanıyor ve bir sohbette her kişiye özel bir güvenlik kodu veriliyor. Sizin gönderdiğiniz bir mesaj karşıdaki kişiye ulaşmadan önce, WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme için size ve karşıdaki kişiye atadığı güvenlik kodları otomatik olarak eşleştiriliyor ve şifreleme başarılı bir şekilde gerçekleştiği zaman gönderdiğiniz mesaj karşıya iletilebiliyor.

    Burada şöyle bir durum var, bir kullanıcı WhatsApp'ı her silip yeniden yüklemesinde uçtan uca şifreleme kodu değişir. Değiştiği için de karşıdaki kişiden size gelen mesaj o an için uçtan uca şifreleme başarılı bir şekilde yapılamadığından ötürü ulaşamayabilir ve bunun sonucunda "mesaj bekleniyor bu biraz zaman alabilir" hatasıyla karşılaşırsınız. Anlayacağınız şekilde olay bundan ibaret.

    WhatsApp mesaj bekleniyor hatasının kesin çözümü nedir?

    Karşılaşılan "mesaj bekleniyor" hatasının kesin çözümü karşıdaki kişinin telefonundaki interneti açıp WhatsApp uygulamasına ve sizin profilinize girmesidir. Böylece WhatsApp sizin değişen uçtan uca şifreleme kodunu yeniden algılayacak ve uçtan uca şifreleme başarılı bir şekilde tamamlanacaktır. Bunun sonucunda "mesaj bekleniyor biraz zaman alabilir" hatası çözülecek.

    Yani WhatsApp mesaj bekleniyor hatasının çözümü hem sizin hem de karşıdaki kişinin aynı anda, interneti açıp WhatsApp uygulamasına girmesidir diyebiliriz. Bu sayede WhatsApp'a şunu demiş olacaksınız: "Kardeş artık şu güvenlik kodlarını doğrula ve uçtan uca şifrelemeyi tamamla bak ikimizde burdayız."

    Eğer hala WhatsApp'ta mesaj bekleniyor hatası çıkıyorsa bu durumda karşıdaki kişiden o mesajı size tekrar göndermesini isteyin. Zaten o mesaj bekleniyor uyarısı tek seferlik çıkar. Siz WhatsApp'ınızı kurduktan sonra tek seferliğe mahsus çıkar, siz o kişiyle mesaj alış verişi yaptığınız zaman artık hiçbir şekilde "mesaj bekleniyor bu biraz zaman alabilir" hatası çıkmaz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol