WhatsApp mesaj okundu (iki mavi tik) nasıl kapatılır?

0

WhatsApp'ın yeni özelliği olan  iki mavi tik, mavi çek simgesi ile gösterilen okundu özelliği nasıl kapatılır?

WhatsApp okundu özelliğini kapatmanın bir yolu var mı? 

WhatsApp'da mesajı  okundu olarak göstermeden mesajları okumanın bir yolu var mı?

pelinny pelinny (863)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    WhatsApp mesaj okundu (iki mavi tik) nasıl kapatılır?

    Android Cihazlarda Whatsapp okundu kapatmak için:

    Ayarlar >Hesap > Gizlilik altındaki Okundu bilgisi işaretini kaldırın.

    Daha önceden, okundu kapatma özelliği gelmeden önce, okundu bilgisini kapatmak için aşağıdaki çözüm paylaşılmıştı:

    WhatsApp'da okundu özelliği sunucu taraflı olarak devreye alındı. Şuan için WhatsApp mesaj okundu özelliğini kapatmanın bir yolu yok. Fakat aşağıda alternatif bir çözüm bulabilirsiniz.

    WhatsApp'a mesaj geldikten sonra, yani mesaj telefonunuza iletildikten sonra internet bağlantınızı keserseniz, karşı tarafa mesaj okundu bilgisi olan mavi tik işareti gönderilemez. Elbette tekrardan internete bağlandığınızda mesaj okundu, mavi çek işareti karşı tarafta görülecektir.

    WhatsApp mesaj okundu (iki mavi tik) nasıl kapatılır çözüm:

    Android telefonlarda internet bağlantınızı kestikten sonra mesajı silerseniz ve sonra tekrar internet bağlantınızı açarsanız karşı taraf mesajın okunup okunmadığını görememez.

    iPhone'da WhatsApp  mesaj okundu (iki mavi tik) nasıl kapatılır çözüm:

    iPhone'da WhatsApp'ra karşı tarafın mesajın okunduğunu görmesini istemiyorsanız mesaj geldikten sonra telefonunuzu uçak moduna alın. Mesajı okuyun. Sonra uçak modundan çıkın. Bunu yaptığınızda iPhone'da karşı taraf mesajı okuyup okumadığınızı anlamayacaktır.

    Ayrıca mesaj gönderen kişinin mesajına dokunmadan yani, konuşmaya girmeden, mesaj önizlemesine bakmak okundu olarak algılanmaz. WhatsApp mesajının okundu olarak karşı tarafa bildirilmesi için mesajın içine girmelisiniz. Yine Android telefonlarda aşılış ekranındaki mesaj ön izlemesi okundu olarak kabul edilmez.

    WhatsApp mesaj okundu özelliğini kapatma şuan için WhatsApp içinde bulunmuyor. Fakat yukarıdaki yöntemler ile bunu gizlemek mümkün.

    Fakat ilerleyen zamanlarda okundu özelliğine dair bir seçenek eklenebilir. Daha önce Last seen (son görülme özelliği için de böyle bir seçenek gelmiş ve artık last seen kapatılabilir olmuştu.

    WhatsApp mesaj okundu özelliği pek çok kullanıcı tarafından kapatılmak istenecek bir özellik gibi duruyor.

    Pek çok kullanıcı yakın zamanda ortaya çıkabilme potansiyeli yüksek olan WhatsApp mesaj okundu özelliğini kapatma uygulamaları konusunda dikkatli olmalılar. Çünkü bu tür programların çoğu kullanıcıları aldatmaya yönelik uygulamalar ve telefonunuza virüs bulaştırma potansiyeline sahipler.

    pelinny pelinny (863)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Whatsapp mesajlarını çaktırmadan okumak mümkün! 

      WhatsApp'ın yapmış olduğu güncellemeler sonrasında mesajların karşı tarafta okunduğunu bilmek artık basit bir iş. Ancak bu basitlik bazen beraberinde küçük dezavantajları da  getirebiliyor.

      Bazen okunan mesajlarınıza çabuk cevap vermek zorunda gibi hissedebiliyorsunuz. Ancak durumunuz veya vaktiniz müsait olmadığı için buna fırsat bulamayabiliyorsunuz. Ya da içinde bulunduğunuz ruh hali sizi cevap yazma gerekliliğinden uzak tutabiliyor. İşte bu noktada karşı taraf bilmeden mesajları okumanın bazı yollarını öğrenebilirsiniz. İşte o yollardan bazıları:

      Telefonu uçak moduna alın

      Mesajları okumadan önce uçak modunu açın. Bu durumda karşınızdaki kişiye mesajı okuduğunuza dair bir mesaj gitmeyecek. Ancak uçak modundan çıkmadan önce Whatsapp'ı kapattığınızdan emin olun. Yoksa karşı tarafa okundu işaretinin gitmesi işten bile değil.

      WhatsApp widget'ını kullanın

      Gelen mesajları giriş ekranınıza ekleyeceğiniz bir widget üzerinden de okuyabilirsiniz. Bu durumda karşıdaki kişiye okundu bildirimlerinin gitmediği belirtiliyor.

      Okundu onaylarını kapatın

      Ayarlar > Hesap > Gizlilik altından okundu onaylarını kapatmanız mümkün. Ancak bunu yaptığınızda kendi mesajlarınızın okunup okunmadığını da öğrenemeyeceksiniz (grup mesajları dışında).

      (Basından alıntıdır)

       

      temmuz temmuz (12505)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol