"WhatsApp pil kullanıyor" uyarısı nasıl kapatılır?

0

Android 8 yüklü Huawei Honor 9 Lite telefonumda süreklü "WhatsApp pil kullanıyor" uyarısı üstte çıkıyor ve WhatsApp'ı kapanana kadar gitmiyor. Bu uyarının çıkmasını istemiyorum tamamen nasıl kapatabilirim?

Android'de "WhatsApp pil kullanıyor" uyarısını kapatmanın yolu ne?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "WhatsApp pil kullanıyor" uyarısını tamamen kapatmanın çok basit bir çözümü var. Aslında bu uyarı kötü bir şey değil ama sürekli orada durması hepimizin canını sıkıyor. Bu çözümde uyarıyı tamamen nasıl kapatacağınızı anlatacağım.

    "WhatsApp pil kullanıyor" uyarısını tamamen kapatma

    Huawei Honor 9 Lite telefonumda adım adım bu uyarıyı tamamen kapatacağım.

    1. Adım: Öncelikle "Pil kullanıyor" yazısına basılı tutun.

    2. Adım: Basılı tuttuğunuzda "DİĞER AYARLAR" diye bir seçenek çıkacak, buna tıklayın.

    android bildirim ayarları

    3. Adım: Diğer ayarlara tıkadığınızda pil tüketen uygulamalarla alakalı bildirim alma bölümüne yönlendirileceksiniz. Bu bölümden "Bildirimlere izin ver" seçeneğini kapatın.

    bildirimlere izin ver kapatma

    4. Adım: İşte bu kadar. Artık Huawei / Honor veya diğer Android cihazınızda "WhatsApp pil kullanıyor" gibi bir uyarı hiçbir zaman görmeyeceksiniz. Yapmanız gereken başka bir şey yok.

    "Bildirimlere izin ver" seçeneğini kapatmamın bir zararı var mı?

    Hayır hiçbir zararı yok. Bu seçeneği kapatarak Android'deki bütün bildirimleri de kapatmış olmayacaksınız. Sadece Android'in pil tüketen uygulamalarla alakalı kullanıcıya bildirim gönderme özelliğini kapatmış oldunuz hepsi bu.

    Bunun dışında başka hiçbir şey kapatılmıyor.

    "WhatsApp pil kullanıyor" bildirimi neden çıkıyor?

    Android 8, telefonlarda bataryaya fazla yüklenen uygulamaları bu şekilde kullanıcılara bildiriyor. Aslında bu uyarı kötü bir şey değil. Bu sayede o uygulamanın telefon bataryasını çok kullandığını anlıyor ve onu isterseniz kapatıyorsunuz.

    Ama ben o uygulamayı kullanamayacaksam neden o kadar para verip telefonu aldım? Sürekli o uyarıyı orada görmek istemiyor olabilirim. Düşünün, şarjı iyi gider diye parayı bastırıp 4.000 mAh bataryaya sahip telefon alıyorsun ama sürekli o uyarının orada durmasına katlanmak zorundasın. Çok saçma :)

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol