WhatsApp "seçtiğiniz medya dosyası 16 MB'dan büyük" hatasının çözümü

0

WhatsApp'ta birine müzik gönderemiyorum. Müzik göndermeye çalışırken "seçtiğiniz medya dosyası 16 MB'dan büyük dosya gönderilemiyor" hatası alıyorum. Ne yapmalıyım?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WhatsApp'ta şarkı gönderebilmeniz için, o şarkı dosyasının boyutu 16 MB'dan büyük olmamalıdır. WhatsApp, ses dosyaları için 16 MB sınırı koyuyor.

    Yani bu şu demek: Göndermeye çalıştığınız şarkının boyutu 16 MB'dan düşük olmalı, büyük olmamalı. 16 MB'dan büyük müzikler göndermeye çalıştığınızda "seçtiğiniz medya dosyası 16 MB'dan büyük" hatası alırsınız ve dosya gönderilemez.

    Peki WhatsApp 16 MB sınırı nasıl kaldırılır?

    Teknik olarak 16 MB sınırını kaldıramayız ama 16 MB'dan büyük şarkıları göndermenin çok basit bir yolu elbette var. WhatsApp 16 MB sınırını aşmanıza yardımcı olacağım.

    Normalde ses dosyalarını, WhatsApp'ın dosya gönderme bölümünü açıp whatsapp sesSes simgesine tıklayarak göndeririz. Bu sefer böyle yapmayacağız.

    1. Adım: WhatsApp'ın o dosya gönderme bölümünü açıp  Belge simgesine tıklayın.

    whatsapp belge gönderme

    2. Adım: Şimdi karşınıza tıpkı ses dosyalarını seçtiğiniz gibi bir ekran gelecek. Burada üst kısımdan "Diğer belgelere göz atın" seçeneğini seçerek daha fazla dosyaya ulaşabilirsiniz.

    3. Adım: 16 MB sınırından dolayı gönderemediğiniz müziği bu kısımdan gönderin.

    "Seçtiğiniz medya dosyası 16 MB'dan büyük" sorunu yaşadığınız ses dosyalarını bu şekilde gönderebilirsiniz. Tabii unutmayın ki, burada da 100 MB sınırı var. 100 MB'dan büyük dosyaları herhangi bir şekilde WhatsApp'tan maalesef gönderemiyoruz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol