WhatsApp'ta ses kaydı dinlerken ekran kararıyor nasıl düzeltirim?

0

WhatsApp'ta birinin gönderdiği ses kaydını dinlerken ekran aniden kararıyor ve ses azalıyor. Ses dinlerken ekran kararmasının sebebi ve çözümü nedir?

WhatsApp'tan ses kaydı dinlerken ekran kararıyor nasıl düzeltebilirim bu problemi?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WhatsApp'ta ses kaydı dinlerken ekran kararıyor. Sebebi nedir?

    WhatsApp'ta bir ses kaydı dinlerken ekranın aniden kararmasının sebebi, telefonunuzun üst kısımlarında bulunan yakınlık sensörlerinden kaynaklıdır. Aslında whatsapp'tan ses kaydı dinlerken ekranın kararması teknik olarak bir problem değil. Basitçe anlatmak gerekirse, telefonunuzun üst bölgesindeki kısımda bulunan cisme duyarlı yakınlık sensörleri, siz WhatsApp'ta ses kaydı dinlerken herhangi bir tetikleyici cisim algıladıkları zaman sesi telefonun ahizesinden vermeye başlıyor. Eğer ses dinlerken telefonunuzun üst kısmındaki sensörler elinizi, yüzünüzü veya başka herhangi bir cismi algılarsa ekran kararıyor. İşin özeti kısaca bu şekilde.

    WhatsApp'tan ses kaydı dinlerken ekran kararmasının çözümü var mı?

    Bunun çözümü, WhatsApp'tan ses kaydı dinlerken telefonu yüzünüzden ya da sensörlerin algılayabileceği herhangi bir cisimden uzak tutmak. Telefonun yakınlık sensörleri, tetikleyici bir şey algılamasın yeterlidir.

    Telefonu elimden ve yüzümden uzak tutuyorum ama hala ekran kararıyor. Ne yapmalıyım?

    WhatsApp'ta ses kaydı dinlerken telefon elinizden veya yüzünüzden uzak olmasına rağmen hala ekran kararıyorsa, bu durumda bazı tahminler yürüteceğim.

    1-) Telefonunuzun camındaki ekran koruyucu, sensörleri tetikliyor olabilir

    Siz belki farketmezsiniz ama telefonunuza taktırdığınız ekran koruyucu cam filmi sensörleri tetikliyor olabilir. Böyle bir durumda siz sensörlere yaklaşmasanız bile WhatsApp'ta ses kaydı dinlerken ekran kararabilir. Eğer telefonunuzun camında ekran koruyucu filmi varsa onu çıkarmayı deneyin.

    2-) Telefonunuzun sensörüne toz gibi bir şeyler kaçmış olabilir

    Söylediğim gibi telefonun sensörünün hiçbir şekilde tetiklenmemesi gerekiyor. Siz farketmemiş olabilirsiniz ama telefonunuzun sensörüne toz veya su gibi bir şey kaçmış olabilir. Bu nedenle yine WhatsApp'ta ses kaydı dinlerken ekran kararma sorunu yaşıyorsunuzdur. Böyle bir durumda telefonunuza müdahele etmenizi tavsiye etmem. Teknik servisiyle görüşmeniz daha doğru olacaktır.

    3-) Telefonunuzun sensörü bozulmuş olabilir

    Bir başka ihtimal de telefonunuzun sensörünün bozulmuş olması. Belki sensörler bir şekilde bozulmuştur ve cisim algılamasa dahi bir şekilde devreye giriyordur. Böylece WhatsApp'ta ses kaydı dinlerken ekran otomatikmen kararır. Bunu anlamanın en iyi yolu yine teknik servise başvurmak. Kendiniz müdahele edip düzelteyim derken daha kötü sonuçlara yol açabilirsiniz. Teknik servise başvurmak en mantıklısıdır.

    Ek olarak şunu belirtmek istiyorum. Eğer sizin ses kaydı dinlerken ekranın kararma sorunu hayati bir önem taşımıyorsa, ses kayıtlarını telefonunuzdan manuel olarak dinleyebilirsiniz. Nasıl yapılacağını aşağıdaki bağlantılara tıklayarak öğrenebilirsiniz.

    Android WhatsApp'tan gelen ses kayıtları nereye kaydolur?

    OPUS dosyasını MP3'e çevirme nasıl yapılır?

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol