Whatsapp'tan yanlışlıkla "Adidas Kadınlar Günü hediyesi! Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor!" linkine tıkladım.

0

Whatsapp'tan "Adidas Kadınlar Günü hediyesi! Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor!" diye bir mesaj geldi. Whatsapp'ta bir arkadaşımdan gelen güya çekilişle ayakkabı dağıttığı yazan boş bulunarak öylesine tıkladığım link açıldığında ekranda (yanlış hatırlamıyorsam henüz bir şeye tıklamamış iken)  "kimliğiniz doğrulandı" şeklinde bir şey çıktı ve çıktım direkt o linkten. Ne yapmak lazımdır yani whatsapp'tan gelen bir mesajda tıklanmaması gereken bir linke tıklandığında telefonu korumak için ne yapılabilir?

 

tutor tutor (17)
3 yıl önce sordu

  • inceliyoruz. Sana bilgi vereceğiz hakan 3 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Az önce bununla ilgili bir video yükledim: 

https://www.youtube.com/watch?v=Af8rouyb6DI

Adidas Kadınlar Günü hediyesi! Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor bir dolandırıcılık girişimidir.  Telefonunuza virüs bulaşmıyor ama anket sonunda, çark çevirdikten sonra karşınıza gelen (operatör seçiminden sonra) numarayı ararsanız faturanıza ek ücret gelecektir.

Aranılan numara yurtdışı bir telefon numarası. Her oparatör farklı ücretlendiriyor.  Operatörünüzü arayarak bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca ücretli bir servise üyelik başlatabiliyor. Bu durumu da operatorünüzü arayarak sorabilirsiniz. Türkcell, Türk Telekom ya da Vodafone gibi hangi operatörü kullanıyorsanız onu arayarak ücretli aboneliği iptal edebilirsiniz. Elbette eğer başlattıysanız.

 

 

alattin alattin (16984)
3 yıl önce cevaplandı

  • @tutor "kimlik doğrulandı" "Ip adresi alındı" gibi sahte mesajlar çıkıyor. Bu mesajların hiç bir anlamı yok. Bir telefon numarasını aramadıysan ya da mesaj atmadıysan, telefona uygulama indirmediysen bir sorun olmaz. alattin 3 yıl önce
  • valla içime su serptiniz, çok teşekkür ederim aydınlattığınız için. Bu arada videonuzu da izledim emeğinize sağlık tutor 3 yıl önce
  • @tutor çok teşekkürler böyle bir sorundan bizi haberdar ettiğin için alattin 3 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol