WhatsApp'tan yayılan "Tüm hatlar için bedava 8 GB kazan" mesajı gerçek mi?

0

WhatsApp'tan gelen bir mesajda tüm hatlar için 8 gb internet hediye verdiğini söyleyen bir link belirtiliyor. Mesaj tam olarak şöyle:

Tüm hatlar için bedava 8GB kazan :)
http://short.pe/8gb
Bana geldi

WhatsApp'tan yayılan bu "tüm hatlar için 8 gb internet kazan" mesajının gerçeklik payı var mıdır?

tüm hatlar için bedava 8gb kazan

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "Tüm hatlar için bedava 8GB kazan" gerçek mi?

    Artık kendilerinden tam anlamıyla "dolandırıcının daniskası" ifadesiyle bahsetmek istediğim kişiler her fırsatta insanları kandırmaya devam ediyorlar. Bu kez insanlara WhatsApp üzerinden "tüm hatlar için bedava 8 gb kazan" diye bir mesaj gönderip altında da bir link veriliyor, bu linke tıkladığımızda ise bir anket karşımıza çıkıyor. Güya bu anketi doldurarak bedava 8 gb internet kazanacakmışız, üstelik tüm hatlar için.

    Her şeyden önce, şundan kesin olarak emin olun: WhatsApp, Facebook, Instagram veya başka bir yerden size gönderilen anketleri doldurarak hediye internet, dakika, sms kazanamazsınız. Daha doğrusu, sadece anket doldurarak herhangi bir hediye kazanmazsınız. Bu teknik olarak mümkün değildir. Operatör yapar o ayrı bir konu ama kim tarafından yapıldığı ve gönderildiği bilinmeyen, bu tarz saçma sapan anketleri doldurarak bedava 8 gb interneti bırakın herhangi bir hediye kazanmak teknik olarak mümkün değildir.

    Bahsi geçen bedava 8 gb kazan mesajında tüm hatlar için diyor, tamam o halde 3 büyük operatörün internet sitesini tarayalım. Hatta hem internet sitelerine, hem de sosyal medya sayfalarına bakalım. Ben detaylı bir şekilde baktım, bedava 8 gb falan yok.

    Operatörlerin web siteleri:

    Mutlaka siz de bakın. Bir operatör bedava 8gb internet verecek, ama bunu reklamını yapmayacak. Çok komik olurdu :)

    Dikkatinizi çekmek istediğim bir diğer nokta, "tüm hatlar için bedava 8 gb kazan" mesajında verilen sitenin bıraktığı genel izlenim. Şimdi sizden istediğim, önce Turkcell, Vodafone ve Turk Telekom'un internet sitelerine bakın, sonra 8 gb bedava internet verdiğini iddia eden bu siteye bakın. Operatörlerin sitelerindeki o kurumsallık ve profesyonellik havasını bu sahte sitede görebildiniz mi? Şahsen ben göremedim. Azıcık HTML bilgisi olan biri, mavi arka plan üzerine bir anket gömmüş hepsi bu. Aynı zamanda "tüm hatlar için bedava 8 gb" sitesinin herhangi bir yerinde bu kampanyanın operatörler tarafından düzenlendiğine bir bilgi vs. hiçbir şey bulunmuyor. Dolayısıyla bu sitede kesinlikle o profesyonellik havası yok ve işin koca bir aldatmacadan ibaret olduğunun en büyük göstergelerinden biri budur.

    Sonuç olarak, WhatsApp'tan yayılan bu "tüm hatlar için bedava 8 gb kazan" mesajı her yönüyle yalan ve aldatmacadan ibaret olduğunu belli ediyor. Kullanıcılardan ricamız, kendinizi bu tarz kötü niyetli kişilere asla kullandırtmayın. WhatsApp, Facebook, Messenger veya başka yerlerden gelen "tüm hatlar için bedava 8 gb internet kazan, 8 gb internet kazanmak için anketimize katılın" tarzındaki mesajlara hiçbir şekilde inanmayın ve açmadan direkt olarak silin.

    Firmalar bu tarz anketler sayesinde sizden aldığı bilgileri başka yerlere satarak sizin sırtınızdan para kazanırlar. Sizlere de bu anketleri doldurtmak için "tüm hatlar için bedava 8 gb" gibi vaatlerle kandırırlar. Kendinizi kötü niyetli kişilere kullandırtmayın.

    "Tüm hatlar için bedava 8GB kazan" sitesine tıkladım bir şey olur mu?

    Hayır, herhangi bir zararı olmaz. Bu tarz mesajlara scam (aldatmaca) deriz. Scamler teknik olarak virüs değildir. Yani phishing gibi kullanıcıların özel bilgilerini çalmaya yönelik virüs içermez. Ancak siz yine de WhatsApp veya başka bir yerden "tüm hatlar için bedava 8 gb kazan" tarzında mesajlar alırsanız kesinlikle tıklamayın ve mesajı atan kişiyi uyarın. "Uzmanim.net'te gördüm bu tarz mesajlara scam deniyormuş inanma bunlara" gibi bir uyarı yapabilirsiniz :)

    Scam hakkında daha fazla bilgi almak için Scam (aldatmaca) nedir? linkine tıklayın.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol