WhatsApp uzaktan takip edilebilir mi?

0

merhaba uzaktan whatsapp takibi yapılabilir mi telefona hiçbir erişim olmadan, sadece telefon numarası ile takip yapılabiilir mi ? 

bunun için internette programlar vs gördüm sizce güvenilir mi ? bu mümkün mü ? 

elif0564 elif0564 (6)
4 ay önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Whatsapp takibinden kastınız sanırım, yazışmaları,aramaları, videoları resimleri vs görmek.

    Telefonda bir casus yazılım yüklü değilse başkasının  whatsapp yazşmalarını göremezsiniz.  Sadece telefon numarası bilinen bir cihaza erişmek onun whatsapp yazışmalarını görmek mümkün değildir.

    Internette çeşitli vaatler veren pek çok program var. Bunlar hatta sizin dediğiniz gibi sadece elefon numarası ile telefona erişebileceğinizi ve onu takip edebileceğinizi vaad ediyor. Bu uygulamalar dolandırıcıdır.

    Casus uygulamaların başarılı olması için ilk kural casus uygulamanın telefona yüklenmesidir.

    Elinizdeki telefon güncel bir Android, IOS işletim sistemine sahipse bu telefondaki whatsapp yazışmalarını casus yazılımsız görmek bilinen yollarla imkansızdır. 

    Sadece telefon numarası ile takip edebilirsiniz, yazılım yükleme yapmadan, whatsapp mesajlarını okuyabilirsiniz gibi pazarlama cümleleri kuran yazılımlar dolandırıcıdır.

    murat murat (12492)
    4 ay önce cevaplandı

      0

      • @murat, telefonumuzda casus yazılımın olduğunu nasıl anlarız ? kötü bir amaçlı yazılım varsa bunu bulabilir miyiz ? 
      elif0564 elif0564 (6)
      4 ay önce cevaplandı

      • En basitinden uygumala markatler üzerinden antivirüs yazılımları ile tarama yapabilirsiniz (Malwarebytes, Nod32 vb) elbette bunlar net sonuç vermeyecektir. Sihirli bir yöntemi yok. Derinlemesine incelemek gerekebilir. Böyle bir şüpheniz varsa telefonu sıfırlatabilir veya güvenilir bir kuruma ROM yükletebilirsiniz. murat 4 ay önce
      • @murat ben birisinin telefonuma takip uygulaması yüklediğini düşünüyorum. Herhangi bir antivirüs programı kullanmıyordum şimdi de yüklemedim açıkcası güvenemedim bu takip yazılımlarını tespit etmenin antivirüs harici başka bir yolu var mıdır ? internetten satın alıp direkt telefona kurmak kolay bir işlem midir ? elif0564 4 ay önce
      • @murat hocam Kaspersky ile taradım bir şey çıkmadı güvenebilir miyim tam tarama yaptım elif0564 4 ay önce
      • @elif0564 telefona erişimi olan birisi, yani fiziksel olarak eline alıp yükleme yapabilecek birisi kolayca yükleyebilir. Uzaktan otomatik yükleme mümkün değil. Kaspersky ile taramak elbette %100 güvenlidir anlamına gelmiyor ama en azından bilinen bir casus yazılım yok demektir. Bunun dışında önemli verin yoksa telefonu sıfırlamak fayda sağlayabilir. murat 4 ay önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol