Whatsappta daha önce olmayan bağlantınız kontrol ediliyor bildirim sorunsalı nedir ve nasıl çözebilirim ?

0

Merhaba...Gün içerisinde zaman zaman whatsapp 'bağlantınız kontrol ediliyor' uyarısı veriyor ve üst kısımda uyarı baloncuğu çıkıp sonra kayboluyor. Mesaj geldi sanıyorum baloncuğu görünce ancak herhangi bir mesaj felanda olmuyor. Gün içinde zaman zaman denk geliyorum. Whatsapp baloncuğu çıkıyor sonra kayboluyor .Bu internet bağlantısı zayıf olduğu durumlarda ortaya çıkan bir sorun mudur ? normal midir ? Virüs felan mıdır diye şüphelendim hatta, whatsapp ı kaldırdım ve telefona hard reset attım sonra tekrar kurdum. Ancak daha sonrada devam etti. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

forester forester (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    WhatsApp bağlantınız kontrol ediliyor uyarısı bağlantınız koptuğunda, yavaşlık yaşandığında, yani kısaca bağlantı sorunu yaşadığınızda ortaya çıkar.

    WhatsApp Bağlantınız kontrol ediliyor uyarısı virüs değildir. Bu bağlantı sorunu yaşıyorsunuz anlamına gelir. Bağlantınız kontrol ediliyor mesajı gördüğünüzda WhatsApp, WhatsApp sunucularına bağlanamıyor ve bu sebepten internet bağlantınızı kontrol ediyor. Bu durumu 3g / 4.5g üzerinden veya wi-fi üzerinden test edebilirsiniz.  Bağlantınız kontrol ediliyor uyarısı aldığınızda bağlantınızı değiştirin. Elbette mümkünse.

    murat murat (12492)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Bağlantınız kontrol ediliyor mesajı bende de ara ara çıkıyor. @murat ın dediği gibi bu bğlantı sorununa işaret. Örneğin ben ne zaman IDM ile indirme yapsam, aşırı internet kullanımı olduğunda Whatsapp bu uyarıyı veriyor. Bazen de Türk Telekom da sorun oluyor. En azından benim yaşadığım durum böyle. Ama bağlantınız kontrol ediliyor'un tek anlamı var: internet bağlantın çok yavaş veya kötü bir bağlantın var

      hakan hakan (15409)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol