Wi-Fi ve Bluetooth sürücüleri çalışmıyor.

0

Daha bu gece çalışan Wi-Fi, laptopumu bu sabah açtığım zaman çalışmamaya başladı.

Öncelikle bu sabah laptopumu normal bir şekilde açtım. Ardından Wi-Fi ağıma bağlanmak için Wi-Fi'mi etkinleştirdiğimde önce ağımı bulmadı, sonra Wi-Fi'yi kapatıp açtım ve bu sefer kullanılabilir ağlar kısmında hiçbir ağ gözükmemeye başladı. Sorun gidericiyi çalıştırdım, maalesef o anlık telaşla ne yazdığını okumadan ileri dedim ve birden bire Wi-Fi'm tam anlamıyla bozuldu. Aygıt Yöneticisinde Wi-Fi sürücüm gözükmüyor. Yine aygıt yöneticisinde yukarıdan gizli sürücüleri göster dediğimde Wi-Fi sürücüm orada yarı saydam bir şekilde duruyor. Çift tıklayıp baktığımda (Kod 45) diye bir hata gösteriyor. Sürücüyü kaldırıp yeniden yüklemeyi denedim, işe yaramadı. Yabancı kaynaklarda gördüğüm bir kaç kodu CMD'ye yazıp çalıştırdım, yeniden başlattım, bilgisayar üreticimin resmi sitesinden Wi-Fi sürücüsünü indirip kurmayı denedim ama nafile.

Son çare telefonumdan Bluetooth üzerinden internet paylaşımı yapıp Windows Update ile güncelleme yapmayı deneyecektim ama bu sefer de Bluetooth sürücümün sorun çıkardığını fark ettim. Bluetooth da ilk tıklamada açılıyor ancak sonra çalışmamaya başlıyor. Aygıt Yöneticisinde sürücünün ikonunun üzerinde sarı üçgen içerisinde bir ünlem işareti çıkıyor. Bluetooth sürücüsü için de yukarıda bahsettiğim şeyleri denedim ama yine işe yaramadı. Bu iki sürücü de birden bire çalışmamaya başladı.

Şu anda kendi evimde olmadığım için maalesef Ethernet ile hiçbir şekilde bağlantı sağlayamam.

 

Bilgisayarımın marka ve modeli:

Lenovo IdeaPad L3-15IML05 Type 81Y3.

Kurulu işletim sistemi:

Windows 10 Home Single Language

 

Bilgisayarımı sıfırlamak istemiyorum ve istesem de şu an kendi evimde olmadığım için böyle bir şeye kalkışamam. Bunlar dışında başka bir çözüm yolu var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

psycpus psycpus (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Donanımsal bir arızaya benziyor, sizin elinizden  bir şey gelmez bu durumda. Garantiye yollayın. Eğer garantiye yollayacak zamanınız yoksa Harici bir Wi-Fi adaptörü alıp o şekilde kullanın.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol