Widows 8 yüklü bilgisayar almıştım silip windows 7 yükledim ama sonra 8 e geri dönmek istedim

0

Merhaba arkadaşlar ben w8 pc almıştım, bende windows 7 cdsi vardı windows 7 yi yükledim sonra vazgeçtim ve bilgisayarcıda windows 8 i geri yüklettim sonra ürütarını girince bu ürün anahtarı çalışmadı diyor neyapmalıyım 

abdulkerimkizil abdulkerimkizil (7)
8 yıl önce sordu

  • Alttaki mesajımı editledim. Yeniden bak. temmuz 8 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Bilgisayarın desktop'mu laptop'mu olduğunu, marka ve modelini falan belirtmemişsin. Google'da bir araştır bakalım, PC yedeğinde recovery olabilecek bir imajı  (sen bunu sistemin kurulu yedeği veya fabrika ayarlarına geri dönme olarak anla) bulunuyormumuş. Eğer varsa recovery yolunuda öğrenerek bilgisayarını ilk aldığın gün haline getirebilirsin. Böyle oluncada işletim sistemini yeniden etkinleştirme problemin falan olmaz.

Edit:

Daha önce aynı konuda ve benzer başlıkla bir konu daha açmışsın. Gerekli cevaplarda verilmiş. Mesela o konu altında benim verdiğim cevap şu şekilde olmuş:

"Desktop ise kasanın herhangi bir yerinde, laptop ise alt kısımda (tabanda) üzerinde etkinleştirme/ürün anahtarı bulunan bir etiket olabilir. Ona bak ve eğer varsa, o ürün anahtarıyla etkinleştir. Eğer PC üzerinde ürün anahtarı olan böyle bir etiket bulunmuyorsa, Microsoft Destek, Türkiye'yi telefon ile ara, onlar sana yardım edecekler ve bilgisayarını etkinleştirmeni sağlayacaklardır.

Kolay gelsin.

Microsoft Teknik Destek Telefonu (Ücretli): +90 212 33 66 999
(Ücretli) 4446787 (Yalnızca Türkiye içinden)

Not: Microsoft Teknik destek belki sana halihazırda kurulu olan windowsun etkinleştirmesini yaptırmayıp PC kurtarma bölümünde var olan imajdan recovery yapmanı tavsiye edebilir, seni bunu yapabilmen konusunda yönlendirebilir"

O mesajda belittiklerimi ve çözüm yolu tavsiyelerimi nazar-ı dikkate aldınmı? Çözüm için hangi yolları izledinde başarlı olamadın?

Aynı problem için çok konu açmak çözüm sağlamaz. Esas yapman gereken açtığın konuyu iyi takip etmek, yapılan tavsiyelerde nasıl problemlerle karşılaştığını ayrıca yazmaktır; konuyu orada detaylandırmaktır. Bu şekilde o konu altında büyük ihtimalle yeni tavsiyeler alınır ve problem çözülebilir. 

Aksi takdirde bir yeni konu daha, sonra bir tane daha böylece sürüp gider ama bir türlü çözüme ulaşılamaz.

Bu arada yeni kurulan Windows 8'in yasal lisansın ile (satın almış olduğun ürünün etkinleştirme koduyla, ürün anahtarıyla) etkinleştirilememe sebebi farklı bir Windows 8 versiyonu olduğundan olabilir. Ürün anahtarının kabul edilmemesi ile ilgili çıkan mesajada dikkat etmelisin.

temmuz temmuz (12505)
8 yıl önce cevaplandı

  • zaten recovery çalışmamıştı onun için bilgisayarcı formatladı abdulkerimkizil 8 yıl önce
  • Microsoft Destek'e telefon ettinmi? Neden etmiyorsun? Onlar sana yardım edecekler, yol göstereceklerdir. temmuz 8 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol