Wifi ağına virüs bulaşabilir mi?

0

Merhaba,
Bilgisayarımı evdeki wifi'a bağlıyorum. Her zaman değil ama bazen herhangi bir siteye girdikten sonra başka yere yönlendiriliyorum. Bilgisayarda sorun olduğunu düşündüm daha sonra telefonumu da aynı wifi'a bağladım ve aynı siteye girmeye çalıştım (örn. bir haber sitesi) yine yönlendirildim. Telefonda yönlendirildiğim yer antivirus.ml tarzı bir site ve o siteden gelen DİKKAT VİRÜS ALGILANDI tarzında bir mesaj, bilgisayarda ise farklı yabancı sitelere yönlendiriliyorum.
Wifi'dan çıkıp mobil internet ile bağlandığımda böyle bir şey ile karşılaşmıyorum. Wifi'ıma virüs mü bulaşmış? Bu mümkün müdür? Eğer gerçekten öyleyse bunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler

lynch lynch (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Sorun modemindedir. Eski veya güvenlik açığı olan bir modem kullanıyorsundur.  Bu modeme bağlanan tüm cihazlar bundan etkilenir. Buradan daha fazla bilgi bulabilirsin: modem virüsü nasıl temizlenir?

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Bir ara internet cafeye bulaştı tüm bilgsayarları format attığımız halde virüs halen var dı . Modem sıfırlayınca gitti

      serdeni serdeni (1)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        @hakan ın verdiğin linkte de anlattığım gibi bazı eski model ADSL modemler, Özellikle ülkemizde yaygın olarak kullanılan TP-link modemlerde güvenlik açığı var. Nedir bu güvenlik açığı?  Çok basitçe, girdiğiniz bir zararlı kod içeren site üzerinden adsl modemin yapılandırması değiştirilebiliyor. Bu sayede size istenmeyen reklamlar gösterilebiliyor veya yönlendirmeler yapılabiliyor.

        Bu durumda wi-fi ağına bağlanan tüm cihazlar bu saldırıdan etkileniyor.

        Bu bahsettiğim modemler eski olduklarından üreticiler bu sorunu çözecek yazılım güncellemesi de yayınlamıyor. Önerileri yeni modem almak oluyor.

        Modemi resetlemek geçici bir çözüm sağlar. Fakat sorun tekrar edebilir.  Örneğin bir dizi sitesine girdin ve sitede zararlı kod var.  Sende oluşan virüs sorunu tekrar oluşur.  Önerim yeni bir adsl modem alman yolunda olur.

        alattin alattin (16999)
        5 yıl önce cevaplandı

          0

          Evet Bulaşabilir Fakat Çok Sağlam Bir Virüs (Genelllikle Trojan,Fidye) Bunların Çoğunluğu Hatırladığıma Göre Windows'un Bir Açığı Olan BlueHole'dan Wifi Ağına Bağlanıp Modem'den Dağılmaktadır Bu Açığı Taşıyan Bilgisayarlara Bulaşmaktadır Eset NOD32 Veya MalwareBytes Gibi Programlar Kullanıyosan Sıkıntı Yok Kullanmıyosan Windows'u Güncelle

          kullanici963469 kullanici963469 (1)
          5 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol