Wifi bağlantı sürekli kesiliyor

0

süperonline fiber bağlattık, kablolu bağlantıda sıkıntı yok ama wifi her gün kesiliyor, laptop telefon tablet hiç bir şey internete giremiyor,

modemi kapatıp açınca düzeliyor, servis gelip baktı her şey normal dedi.

problem ne olabilir?

leone1907 leone1907 (18)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Yerel ağda bütün cihazları kapat (IP kamera, smart TV, android box, telefon ve tablet dahil, diğer PC'ler varsa onlarıda) ve öyle bir test et (Eğer PC kapalı haldeykende wifi'de kopmalar oluyorsa, cihazları yerel ağda teker teker dener ve problem kaynağını bu şekilde araştırırsın. Bunlardan sonuç çıkmazsa son aşamada doğrudan modemde testler yaparsın).

    Problem devam ederse wifi adaptör sürücüsünü sistemden kaldır ve yeniden yükle. Eğer daha önce problem yoksa eski "Sürücüye geri dön" (Sürücü satırı üzerinde sağ tık menüsünden yapılır).

    Daha sonrada gerekirse modemi resetlersin (hard reset) ve yeniden kurarsın. Buda olmazsa modem router'a frimware araştırırsın, bulursan güncellemesini yaparsın.

    Eğer yerel ağdaki diğer cihazları kapattığında problem ortadan kalkarsa PC'ye manuel IP ataması yaparsın ve bu şekilde cihazlar arasındaki muhtemel IP çakışmasını önlersin.

    Olmazsa son çare modem değiştirirsin. Ama önce geçici olarak başka bir modem ile denersin ve sonucuna bakarak buna karar verirsin.

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol