WiFi Direct güvenli midir?

0

Yeni bir telefon aldım eski telefonumda çok önemli fotoğraflar var yani ele gecirilirse hayatım biter o kadar diyorum. Bluetooth ile atmayı düşünmüştüm ama güvenli değilmiş. WiFi direct ile atabilirim diye düşünürken Türk telekom acaba atacağım fotoğrafları görebilir mi diye düşündüm. WiFi direct guvensizse bana güvenli bir şekilde %100 gizlilikle fotoğraf ve videolarimi yeni telefonuma nasıl aktaracağımı söyleyebilir misiniz? Şimdiden Teşekkürler 

birhanbirtane birhanbirtane (8)
5 yıl önce sordu

  • Telefonunu şarj (aynı zamanda data kablosu görevini yapar) kablosunun bir ucunu telefonuna diğerini de bilgisayarın usb girişine tak. Bilgisayarından telefondaki tüm resimleri bilgisayara aktar sonra telefondakileri SHIFT + DEL tuşuna başarak kalıcı olarak sil. Sonrasında yeni telefonunu aynı şekilde bilgisayar bağla,, bağladıktan sonra bilgisayardaki resimleri telefona kopyala ve en sonunda bilgisayardan da SHIFT+DEL tuşuna basarak sil. Yapılan bu iş kablo bağlantısı ile olabildiğince güvenli bir aktarma işlemidir tam güvenlik söz konusu olamaz. muvel 5 yıl önce

Toplam 3 Cevap


0

Phone Clone programı ile fotoğraflarını yeni telefonuna aktara bilirsin

Android Phone Clone

İphone Phone Clone

  1. Nasıl kullana bilirim her iki telefona'da Phone Clone'i  indir
  2. İndirildikten sonra her iki telefonda'da aç
  3. Ekrana gelen izinlerin hepsini kabul et
  4. Sonra eski telefonun'da kare kod okutman için kamerayı açacak yeni telefonundaki barkodu okut
  5. Diyerlerini'de sen yaparsın 

 

darkcrak darkcrak (5158)
5 yıl önce cevaplandı

    0

    Endişeni anlayabiliyorum ama bu kadar takıntı akıl sağlığına zarar gerçekten. Şimdi hafıza kartınla aktar diyeceğim ama bu sefer "ya hafıza kartının üreticisi fotoğraflarımı ele geçirirse?" diye düşünebilirsin.

    Böyle şeyleri takarsan hayat geçmez. Teknoloji çağında yaşıyoruz ve her şeyimiz ister istemez yazılımlara emanet. %100 gizlilik diye bir şey olduğuna ben inanmıyorum. Her şeyimiz yazılımlara emanet. Özellikle birisinin senin fotoğraflarını çalmak için uğraşmasına gerek yok zaten, Google istese Android vasıtasıyla senin bütün bilgilerini ele geçirir.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Hayatını bitirebilecek şeyleri telefonunda tutma.  Senin için bu kadar önemliyse bunları bir flash belleğe al( illa saklaman gerekiyorsa) Sonra da o flash belleği şifrele. Telefonunu kaybedebilirsin, bozulur servise vermen gerekir, çaldırabilirsin. Neden böyle bir riske gidiyorsun? Güvenlik anlamında Wifi direct düşünmen gereken en son şey. 

      Bugüne kadar bilgilerini çaldıran pek çok insan ya da firma teknolojideki zayıflıktan değil insan hatasından bilgilerini çaldırdı.

      Bluetooth ile atabilirsin? Kim güvenli değil demiş? Bu işi sokak ortasında yapmayacaksın sanırım. Bluetooth halka açık ortamlarda güvenlik sorunu oluşturabilir. Ama sen evinde bu işi yapacaksan zaten bluetooth sinyal mesafesinden dolayı kimse senin bağlantını dinleyemez.

       

      alattin alattin (16984)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Çok teşekkür ederim. Peki flash belleği nasıl sifreleyebilirim birhanbirtane 5 yıl önce
      • @birhanbirtane bununla ilgili bir video hazırlayayım. alattin 4 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol