wifiye bağlanamıyorum

0

bilgisayar modemim kablolu olduğu için yeni bir usb wifi adaptör aldım bilgisayarıma yükledim herşeyini ayarladım fakat telefonum girerken up adresinde takılı kalıyor ıp adresini kendi elimle yazıyorum bağlantı kuruluyor ancak internete girmiyor yardım edermisiniz

ulkuyasaar ulkuyasaar (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "Modemim kablolu" derken WiFi özelliği olmayan eski bir modemmi yoksa ethernet portlarıda bulunan (kablolu bağlantıda yapılabilen) WiFi özellikli bir modemdenmi bahsediyorsun? Eğer birincisiyse hiçbir şekilde kablosuz bağlanamazsın. Muhtemelen ikincisidir ve sen kabloludan WiFi özelliğide olan modem üzerinden kablosuz bağlantıya geçmek istiyorsun. Doğrumu?..

    Eğer böyle ise senin IP ile falan işin yok. Önce WiFi adaptör driver'ını kur. Sonra modem arabiriminden kablosuz ayarlarına gir ve belirlediğin bir güvenli bağlantı şifresini orada ilgili yere yaz (WPA2 destekliyorsa bu tercih edilmeli. Eğer bu desteklenmiyorsa mecburen WPA veya WEP olacaktır), tamam diyerek çık. Modemini kapat ve aç. Daha sonra PC'nin sağ alt kesiminde (saat ve tarihin yanında) kablolu bağlantı zamanında ekran şekli olarak görünen internet bağlantı ikonunun merdiven basamakları şekline dönüştüğünü göreceksin. Ona tıkladığındada orada sana ait kablosuz bağlantıyı ve diğer yakın kablosuz ağları göreceksin. Bunlardan sana ait olanını tıkla (Hangisi olduğunu anlamakta zorlanıyorsan en yüksek seviyeli bağlantı gösterenini tıklarsın). Bağlantı için senden şifre soracaktır. Modeme girdiğin kablosuz bağlantısı şifresini burayada gir, alttaki otomatik olarak bağlan kutusunu işaretle ve yine alttaki bağlan düğmesini tıkla. 

    Eğer atladığın veya yanlış yaptığın birşey yoksa, kablosuz bağlanmış olmalısın. Güle güle kullan.

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol