WildTangent Games App nedir? Virüs mü?

0

Merhaba;

Programlar ve özellikler kısmında böyle bir şey buldum. Ekşi sözlükte spyware olduğu yazıyor ama şuana kadar AdwCleaner, Avast Free Antivirüs ve Defender ile tarattım ve bir şey çıkmadı. Son olarak Malwarebytes ile tarattığımda yine hiçbir şey bulmadı.

Ekran görüntüsü: https://i.hizliresim.com/yzA9Z9.png (Malwarebytes)

Ekran görüntüsü: https://i.hizliresim.com/EyzM9v.png (Malwarebytes)

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Program hakkında biraz araştırma yaptım. Yabancı kaynaklardan birinde Acer Notebooklar ile beraber gelen ve Acer Notebook ile lanse edilen bir yazılım gibi görünüyor. Dolayısıyla program bir virüs gibi değil de istenmeyen programlar kategorisinde tutulabilir. Program üzerinde birçok oyunu indirme, yükleme, satın alma gibi seçenekler bulunuyor. Aslında bunu bir oyun mağazası gibi düşünebilirsiniz.

    Programın amacı tahmin ettiğiniz gibi reklam yaparak size oyun satın aldırmak. Programı istemiyorsanız Denetim Masası altından kaldırabilirsiniz.

    Ayrıca taramalarınızda bir sonuç çıkmaması da programın amacının bilgisayarınıza zarar vermekten çok size oyun tanıtımı, aldırma gibi işlemleri olduğundan olacaktır.Sonuçta siz istediğiniz zaman bu programı kaldırabileceğiniz için virüs ve zararlı temizleyiciler de bunu kaldırmak istemememiş olabilirler.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

    • @ismailsarp sanırım asus laptop ile birlikte geldi. Çünkü programın program files dosyalarında 2014 senesine ait dosyalar var. Ben bu bilgisayarı alalı daha 1 yıl yeni oldu. toprak34 6 yıl önce

    0

    Bu bir virüs değil, bazı oyunları indirebileceğin ücretsiz bir uygulama. Hatta bir web sitesi (http://www.wildtangent.com) bile var, virüs olduğunu sanmıyorum. Bazı üreticilerle anlaşma yapmış olmalılar, bu yüzden bilgisayarında bulunuyor olabilir.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol