Win32 fusion core virüs zararlı mı?

0

Windows10 yüklü pc'de Utorrent programını kurarken eset nod 32 programı şöyle bir virüs {win32 fusion core]  buluyor. Çözümü nedir ve win32 fusion core virüsü zararlı mı?

pcuser pcuser (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bu aslında bir virüsten çok zararlı sınıfına giriyor.Eset size bu programın reklam yazılımı içerdiğini ve kurulurken size sorulmadan reklam yazılımlarının yüklenebileceğini bildirmek için muhtemelen bu uyarıyı verdiriyor.

    uTorrent gibi ücretsiz yazılımlar içlerinde reklam yazılımları barındırırlar.Programlar kurulum aşamalarında gözle görülmesi fark edilmeyen noktalara reklamı kaldırma seçeneği ekleyebilir ve bilinçsiz, dikkatsiz kullanıcılar da bu engellemeyi yapmayıp bilgisayarlarına reklam yazılımları yüklenmesine neden olabilirler.Bu reklam yazılımlarının yüklenmesinin ardından bilgisyarınızda anlamsız ve istemdışı reklam sayfaları ile karşılaşabilirsiniz.Bu da hem sizi çok sıkacak hem de bilgisayarınzda gereksiz işlem harcamaya itecektir.

    Programı kurarken dikkatli olacağınızı garanti ediyorsanız eset'i 10 dkliğine kapatın.Programı dikkatli ve reklamları kaldırarak kurun.Ardından eset i tekrar çalıştırın. uTorrent kurulumundan sonra kurulum dosyasını silebilirsiniz.Bu şekilde bu uyarıyı almamanız gerekiyor.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Esed Nod 32 Win32/FusionCore virüsünü potansiyel olarak istenmeyen bir yazılım tespit ettiğinde verir. 

      Win32/FusionCore genelde virüs olmayan fakat reklam yazılımı kategorisinde uygulamalar için kullanılır.  Win32/FusionCore virüs değil ama bilgisayarınızı yavaşlatacağı ve size reklam göstereceği için temizlemenizde fayda var.

      Win32/FusionCore diğer antivirüs programları tarafından şu adlar ile tespit ediliyor:

      • DrWeb Program.Freemake.8
      • Avira ADWARE/FusionCore.csk
      • TrendMicro ADW_OPENCANDY
      • Symantec PUA.InstallCore

      AVG, AVAST, BitDefender, Emsisoft,F-prot, Malwarebytes gibi antivirüs ve antimalware uygulamalar bu zararlı yazılımı tespit edemiyor.

      Önerim Esed Nod32'nin dosyayı silmesine veya karantinaya almasına izin verin.

      hakan hakan (15424)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Eset Internet Security ile bir kullanıcının bilgisayarını tarattığımda Driver Booster ve FileZilla programlarının setup dosyalarında Win32/FusionCore.W tespit etti.

        Fakat bu bilgisayarda her iki programda kurulu. Bu durumda bu uyarının hatalı bir uyarı olduğunu düşünüyorum. Eğer kurulum dosyalarında reklam yazılımı entegre olsaydı, kurulduktan sonra da bilgisayara bu reklam yazılımları bulaşırdır.  Demek ki Eset bazen bu tür dosyalarda hatalı uyarı veriyor.

        murat murat (12492)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol