Windosw 10 Disk Hataları Onarılıyor

0

Öncelikle bu yazı bilgisayarında her açtığımda çıkıyor. Bir saatten fazla sürecek diyor lakin 5 6saat bekliyorum ve ardından bir hata oluştu diyor ve bilgisayarı tekrardan başlatıyor. Sorunda bunun hep gerçekleşmesi. Yardımınızı bekliyorum. 😃

masai masai (1)
7 yıl önce sordu

  • Mesajıma ilavede bulundum, bak istersen. temmuz 7 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

Basit bir hataya benzemiyor o sebebten hiç zaman kaybetmeden temiz format atmanızı tavsiye ederim

 

candan candan (4301)
7 yıl önce cevaplandı

  • Bu sabit disk ciddi hasarlı gibi görülüyor. Fiziksel problemleri dahi olabilir. Bu sebeple ya formatla yeni işletim sistemi yüklenemeyecektir bu sabit diske, yada -yüklenebilse bile- hiç güven vermeyecek, sıklıkla problemler çıkardıktan bir müddet sonra çalışması tamamen duracaktır. Bunun için bu riski göze almayarak yeni bir sabit disk ile devam etmelidir. Ben özele böyle düşünmekteyim. Zira CHKDSK denetlemesinin 5-6 saat devam ettiği halde sonuçlanamaması, bunu düşündürüyor. temmuz 7 yıl önce

0

Sabit diskinde önemi hatalar olduğu ve bu hataların sadece dosya sisteminde olmadığı, ciddi bozuk kesimler olduğu ve tamiri windows CHKDSK taraması suretiyle düzeltilemediği anlaşılıyor.

Herhalde yeni bir sabit disk temin ederek işletim sistemini yeniden yüklemek zorunda kalacaksın, üzgünüm.

Problemli sabit diskinde eğer önemli dosyaların varsa daha sonra bu diski herhangi bir PC'ye harici bağlayarak dosyalarını kurtarmaya çalışırsın ve bu kadarı herhalde olabilecektir ( Eğer bu sabit diskte PC'lerin okuyamayacağı şekilde bed sektörler varsa bu olamayabilir).

Not: Gerekirse eğer sata özellikli sabit disk başka bir PC'ye artı (ikinci) disk olarak nasıl bağlanır gibi muhtevalı bir konu açabilirsin. Sana o konu altındada destek ve yardımlarımız devam eder.

temmuz temmuz (12505)
7 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol