Windovs 10 Redstone 4 güncellemesini format atarak mı kurmalıyım?

0

Masaüstü bilgisayarımda orijinal win 10 kullanıyorum. Sürüm 1511 den 1607 ye güncelleme ile geçtim. Daha sonra işletim sisteminin yüklü olduğu SSD ye secure erase yaparak sıfırdan format atıp sürüm 1703 ü kurdum. Şu an yine güncelleme vasıtasıyla 1709 sürümünü kullanıyorum. Daha evvel win 8.1 kullanırken SSD ye iki kez format atmıştım. Mart ayından sonra yeni bir sürüm çıkacağını biliyorum. Benim öğrenmek istediğim Redstone 4 17035 sürümüne geçmek için güncelleme mi yapmalıyım yoksa orijinal iso dosyasını indirip sıfırdan format mı atmalıyım. Sık sık format atmanın SSD ye zararlı olduğunu duymuştum. Ve daha önce üç kez format atmıştım. Bu konuda görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.

matrix matrix (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Birincisi format atmakla sabit disklere veya SSD'lere hiçbirşey olmaz. Bu belki çok aşırı format atılmalar için falan problem (zararlı olması manasında) olabilir fakat seninki bırakalım bu aşırılığı normal sistem güncellemeleridir; aşırı olmanın yanına bile yaklaşmamıştır.

    Üç kez format atmakta hiç bir problem teşkil etmez. Otuz kez olsaydı belki, üçyüz kez olursa herhalde.. :)

    İkincisi Redstone 4 sürümüne geçmek için PC'ye format çekmen falan gerekmiyor. Windows / Microsoft güncellemelerin açık halde bulunsun Redstone 4 güncellemesi geldiğinde sistemine yüklenir ve daha sonra sen -istersen- manuel olarak güncellemeyi başlatırsın.

    Seninde bildiğin gibi redstone ana güncellemeleri (sürüm değiştiren güncellemeler) diğer güncellemelerden daha uzun sürer, sonuna kadar sabırla beklemek gerekir.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol