Windows 0 diskindeki bir bölümü biçimlendiremedi hatasının çözümü nedir?

0

Windows kurulumu sırasında Windows 0 diskindeki bir bölümü biçimlendiremedi. Hata, yükleme için seçilen bölüm hazırlanırken oluştu. Hata kodu: 0x80070057 hatası alıyorum.

Windows 0 diskindeki bir bölümü biçimlendiremedi. Hata, yükleme için seçilen bölüm hazırlanırken oluştu. Hata kodu: 0x80070057 hatasının çözümü nedir?

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows 0 diskindeki bir bölümü biçimlendiremedi. Hata, yükleme için seçilen bölüm hazırlanırken oluştu. Hata kodu: 0x80070057 hatasının çözümü nedir?

    Windows 0 diskindeki bir bölümü biçimlendiremedi. Hata, yükleme için seçilen bölüm hazırlanırken oluştu. Hata kodu: 0x80070057 hatası HDD'de sorun varsa ortaya çıkar.

    Genelde HDD fiziksel olarak ömrünü tamamladıysa ya da üzerinde fiziksel hazar varsa Windows kurulumu sırasında, formata başlamadan önce bu hata kullanıcının karşısına gelir.

    Windows 0 diskindeki bir bölümü biçimlendiremedi. Hata, yükleme için seçilen bölüm hazırlanırken oluştu. Hata kodu: 0x80070057 hatasının bir diğer sebebi de disk üzerindeki bölüm bilgilerinin bozulması olabilir. Bu durumda Windows araçları dışında bir yazılımla bölümlerin silinip yeniden oluşturulması işe yarar.

    Windows bölümlerini silmek ve yeniden oluşturmak için GParted kullanılabilir:

    1. Buradan Gparted uygulamasını indirin.
      Eğer 32 bit Windows kullanıyorsanız bunu indirin: Download gparted-live-0.31.0-1-i686.iso
      64 bit Windows kullanıyorsanız bunu indirin: Download gparted-live-0.31.0-1-amd64.iso
      Bilgisayarınız 32 bit mi 64 bit mi bilmiyorsanız: Bilgisayarım 32 bit mi 64 bit mi nasıl anlarım?
    2. İndirdiğiniz dosya bir ISO dosyası. Bunu doğrudan kullanamazsınız bir CD veya bir USB belleğe yazdırmanız gerekir. Bunun içinde Rufus programını kullanabilirsiniz: ISO dosyası USB belleğe nasıl yazdırılır?
    3. Daha sonra bilgisayara oluşturduğunuz DVD / USB medyası takın ve bilgisayar GParted programı ile açılsın.
    4. Dikkat bu bölümde yapılan işlemler tüm verileri siler: Partition yazan bölümdeki her bir bölümü tek tek tıklayın ve delete'i seçin.
    5. Bütün Partition yani bölümleri silin.
    6. Daha sonra Unlocated yazan alanı seçin ve New butonuna basın ve yeni bir NTFS bölüm yaratın. Create Partition > File system alanından NTFS seçebilirsiniz.
    7. En sonunda Apply butonuna tıklayın ve yaptığınız değişiklikler onaylansın.

    bilgisayarı yeniden başlatın ve Windows kurulumunu yeniden başlatın. Eğer sorun sadece dosya sistemi kaynaklıysa artık Windows 0 diskindeki bir bölümü biçimlendiremedi hatası almayacaksınız ve bu işlem Windows 0 diskindeki bir bölümü biçimlendiremedi hatasına çözüm olacaktır.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol