Windows 10, 29 Temmuzda eksikmi gelecek?

0

Windows 10'un çıktığı gün sözünü verdiği tüm yenilikleri sunmayacağı belli oldu. İşte eksik olacak işlevler... Alt mesajda..

temmuz temmuz (12505)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Microsoft'tan Terry Myerson, Windows 10'un yeni özellikleri hazır olduğu anda kullanıcılara sunacağını, bir sonraki sürümleri beklemeyeceklerini söylemişti. Ancak işin bir de şu yanı var: Windows 10, çıkış gününde sözünü verdiği tüm özellikleri sunmayacak. Bunlar arasında kurumsal güvenlik işlevleri olduğu gibi, tüketicilere yönelik bazı işlevler de var.

    İşte 29 Temmuz'da Windows 10'la gelmeyecek olanlar.

    Edge eklentileri

    Microsoft'un yeni web tarayıcısı Edge, Chrome'a benzeyen modern bir uygulama olacak. Ancak sekmeleri bir pencereden diğerine sürükleme, dosyaları OneDrive gibi hizmetlerden karşıya yüklemek için tarayıcıya sürükleme gibi işlevleri ilk günden desteklemeyecek. Edge'in sonbahara kadar gelmeyecek en önemli eksiği ise eklenti desteği. Edge'in eklenti modelinin Chrome'a benzeyeceğini ve IE eklentilerinin çoğunu hiçbir zaman desteklemeyeceğini söyleyelim.

    Çevrimdışı OneDrive

    Windows 8.1'de dosyalarınıza çevrimdışı olarak erişmenize izin veren OneDrive, Windows 10'da bu işlevi kaybediyor. OneDrive takımı, sonbahardaki güncellemeyle birlikte benzer bir işlevi sunacaklarının sözünü veriyor.

    Daha fazla ülkeye Cortana

    Windows 10, 190 ülkede satışa sunulacak ve 111 farklı dilde çalışacak. Ancak Cortana'nın desteklediği dillerin sayısı çok daha az. Önizleme sürümünde sadece 7 ülke desteklenmekteydi ve bu ülkelerin arasında Türkiye yoktu. Microsoft, Cortana'ya daha fazla ülke ve dil için destek ekleme sözü veriyor, ancak bu çok yakın bir tarihte olmayabilir.

    Windows 10 Mobile

    Windows 10'un cep telefonlarına yönelik sürümü, Temmuz'un sonunda veya yakın bir zamanda çıkmayacak. Mevcut Windows Phone'lu telefonların Windows 10'a yükseltileceği ve Windows 10'lu yeni telefonların ortaya çıkacağı tarih, muhtemelen sonbahar ayları olacak. Microsoft, işletim sistemlerinin masaüstü ve tablet sürümlerini önce bitirmeye öncelik verdiğini daha önce söylemiş, masaüstü tasarımlarının daha önce kararlılığa ulaştığını belirtmişti.

    Windows 10 for Xbox

    Windows 10'un Xbox sürümü de sonbaharda gelecek. Bu sistem güncellemesi, Xbox One'a Cortana desteği ekleyecek - bu sayede konsol, hatırlatmalar ve faydalı bilgiler gösterebilecek. Xbox'un giriş ekranında son oynadığınız oyunlar, kaydettiğiniz oyun videoları ve başarılarınız gösterilecek. Yeni kılavuz ekranı, arkadaş listelerini, davetiyeleri, uyarıları ve mesajları gösterecek.

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol