Windows 10 75 tane svchost.exe var

0

Merhaba,

Bir oyun indiriyordum sonrasına kurulum hata verip kapandı bende sildim sonrasında ise 75 tane svchost.exe'nin çalıştığını gördüm bu normalmidir? Emsisoft ile tarattım ancak bir şey bulmadı. (Malware taraması ve hızlı tarama) Sistem geri yükleme yapamadım yeniden başlatırken shift'e basılı tuttum (sanırım sadece shift tuşu idi) ancak hiçbir ekran gelmedi karşıma.

@hakan @murat

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

  • Daha Windows oturumunda iken shift'e basacaksın ve basılı tutacaksın , daha sonra "yeniden başlat" düğmesini tıklayacaksın, PC yeniden başlayıp tam olarak açılana kadarda sihft tuşuna basmaya devam edeceksin. Tam olarak böyle yaptınmı? Eğer öyle yaptığın halde olmadıysa Sistem Geri yüklemeyi windows oturumunda denersin. Ama diğer yoldan başarılı olma şansın daha çok olur (Yani sistem geri yüklemenin başarıyla tamamlanabilmesi şansı artar). temmuz 6 yıl önce
  • Alttaki mesajımı editledim. Yeniden bakarsın. temmuz 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Önümüzdeki Salı gününü bekle istersen. Windows 10 işletim sistemleri o tarihte Redstone 4 güncellemesi (Spring Creators Update) alacak (Büyük ihtimalle o tarihte). Bu güncelleme aynı zamanda sistemindeki bahsettiğin problemi (ve varsa diğerlerinide) düzeltecektir.

Bunun için iki gün daha sabretmelisin.

Edit:

Ve ayrıca Görev Yöneticisinde çok sayıda svchost.exe'nin çalışmasını -eğer sistemde somut problemler yok ise- kafaya takmamak lazım. Bu çok fazla bir ihtimal olarak normal durumdur, aksi haller (istisna durumlar) zaten antivirüs taramalarıyla ortaya çıkar ve eğer varsa zararlıların temizlenmesiyle problem ortadan kalkar. Öyle hergün ve sık olarak Görev Yöneticisine giripte neler çalışyor, neler çalışmıyor, neler olup bitiyor diyerek girip bakmanın  hiç bir gereği yok. Elbette sistemde bazı problemler yaşanıyorsa o gibi haller hariç. Ama sistemde somut problemler yok ise bunun ne gereği olabilir?! Rahat olunmalı, evham yapılmamalı. Mesela ben şimdi Görev Yöneticisine girdim ve baktım, bendede tam 69 svchost.exe'nin çalıştığını gördüm (hemde neredeyse sistem boş halde iken) ama bu haldede sistemimin maşallahı var, tıkır tıkır çalışıyor.  Saat gibi.. :)

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol