Kernel Security Check Failure Hatasının çözümü nedir? - Windows 10

0

Kernel Security Check Failure  mavi ekran hatası alıyorum. Bilgisayarım mavi ekrandan  dolayı sürekli kapanıyordu kurulum yolunu izledim fakat hem windows 10 hemde windows 8.1 işletim sistemlerinde kurulum aşamasında  "Kernel Securıty Check Failure" hatası alıyorum sorunun donanımsal olacağını düşündüm ve notebookumun harddiskini değiştirdim fakat kurulumlarda (her 2 işletim sisteminde de) aynı hatayı almaya devam ediyorum sorunumu nasıl çözebilirim. 

doguscan doguscan (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Kernel Security Check Failure başlığı eski bir başlık ama bugün bir arkadaşım sorduğu için yeni başlık açmak yerine bu başlığa yazıyorum.

    Ben genel olarak  Kernel Security Check Failure hatası ile karşılaşıldığında neler yapılmalı bunu anlatacağım.

    ****************************************************************************************************************************

    Öncelikle Kernel Security Check Failure hatasının tek bir çözümü yok

    Bu hata yani Kernel Security Check Failure çok genel bir Windows 10 mavi ekran hatası. Genelde bozuk, güncel olmayan sürücülerden kaynaklanır. Fakat dediğim gibi Kernel Security Check Failure o kadar genel bir hata ki donanım sorunlarından - özellikle RAM - sorunlarından da kaynaklanır. Yine ısı kaynaklı sorunlar da Kernel Security Check Failure hatasına sebep olabilir.

    Kernel Security Check Failure  hatası hem yazılım hem donanım kaynaklı olabilir

    Donanım tarafında kontrol edilmesi gerekenler

    Kernel Security Check Failure çözüm 1: Ramlari kontrol et.

    Windows 10 kurulumu sırasında sırasında Kernel Security Check Failure hatası alıyorsan benim önerim farklı bir Windows 10 sürümü ile kurulumu dene mesela kurulumu Windows 10  sürüm 1909 ile dene.  Eğer bununla deniyorsan 1803 sürümü ile kurmaya çalış. Bir sürücü sorunu mu değil mi anlamış olursun. Fakat Windows 8.1 ile denediğinde de hata almışsın. Bu durumda sürücü sorunu olduğunu düşünmüyorum. Yüksek ihtimalle ram kaynaklı bir sorun olabilir.  Eğer ramleri slotlarından çıkartacak kadar teknik bilgin varsa ramleri sök. Bir kompresor - ısıtma özelliği kapatılabilen bir saç kurutma makinası ile ram slotlarını üflet. Sonra ramlari tekrar tak.

    Kernel Security Check Failure çözüm 2: Fanları kontrol et

    Özellikle işlemci fanı olmak üzere bilgisayardaki fanları kontrol et. Dizi izlerken, video izlerken,  oyun oynarken Kernel Security Check Failure hatası alıyorsan o zaman yapman gereken ilk şey tüm fanları kontrol etmek.

    • CPU yani işlemci fanı kontrol edilecek, temizlenecek, gerekiyorsa termal macun yenilenecek
    • Ekran kartı fanı kontrol edilecek, temizlenecek
    • PSU fanı kontrol edilecek temizlenecek.

    Bir işlem yaparken bir kaç saat sonra  Kernel Security Check hatası geliyorsa olası sorun aşırı ısınma olabilir. Bu durumda fanları kontrol etmek doğru olacaktır.

     

    Yazılım tarafında yapılması gerekenler

    Kernel Security Check Failure çözüm 3: Sürücüleri kontrol et ve güncel olmayan yazılımları güncelle

    Tüm Windows sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor. Eski bir sürücü Kernel Security Check Failure hatasına sebep olabilir. Bu durumda sürücüleri güncellemek önemli.

    Sürücüleri üreticilerin web sitesinden indirin. Örneğin Nvidia ekran kartı için Nvidia sitesini kullanın.  Zorda kalmadıkça Sürücü güncelleme yazılımı kullanmayın. Yine bilgisayardaki güncel olmayan Office, Antivirüs gibi yazılımları mutlaka güncelleyin.

     

    Kernel Security Check Failure çözüm 4: Başlangıçta çalışan uygulamaları kaldırma

    Windows açıldığında çalışan Antivirüs, Sanal Optik sürücü gibi yazılımlar  Kernel Security Check Failure hatasına yol açabilir. Hatanın sebebini öğrenebilmek için yukarıdaki aşamalar yapıldıysa sırası ile bu yazılımları kaldırın ve hata devam ediyor mu kontrol edin.

     

     

     

     

    hakan hakan (15394)
    4 yıl önce cevaplandı

    • @hakan abi eline emeğine sağlık. 🙏 ybaskin34 4 yıl önce
    • @ybaskin34 her zaman 😎 daha uzun yazardım da bir yandan işleri toparlıyorum. Sen bunları bir kontrol et. hakan 4 yıl önce
    • @hakan tamam abi tekrardan sağolasın eyvallah.🙏 Sanada kolay gelsin abi. 😊 ybaskin34 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol