Windows 10 bazı uygulamalar çalışmadı, sıfırlamak istiyorum, dosyalarımı nasıl kurtarabilirim?

0

Windows 10'a geçtim.Bazı uygulamalar çalışmadı. Windows 8'e geri geçmem mi, yoksa bilgisayarı sıfırlamam mı daha doğru olur ? Korktuğum birşey var. Her ikisi de yapılrken dosyalarım kurtulabilecek mi? Önemli şeylerim var da .. Resim, müzik gibi.

b3rk4nt b3rk4nt (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Genelde yükseltme işlemlerinde temiz kurulum kadar performans alamazsınız.Ben de sizin gibi Windows 7 den Windows 10'a geçmiştim ancak yükseltme işlemi olduğundan bilgisayar donmaya, kararsız çalışmaya ve kilitlenmeye başladı.Bu sorunun kaynağı eski sürüm yazılımlarının Windows 10 ile tam uyumlu olmaması yüzünden olabilir.

    Size tavsiyem Windows 10 geçtikten sonra sıfırlama işlemi yapmanız.Sıfırlama işlemi yaptıktan sonra bilgisayarınız temiz kurulum şekline döner ve Windows 10 gerçek performansını o zaman görebilirsiniz.Bunu kendim yaşadığım için size söylüyorum.Sıfırlama işleminin nasıl yapıldığını bilmiyorsanız aşağıdaki bağlantıdan cevaba ulaşabilirsiniz.

    Windows 10 Nasıl Sıfırlanır?, Windows 10'a Nasıl Reset Atılır?

    Bu sıfırlama işlemi sonunda harddiskteki verileriniz silineceğinden (isterseniz silinmeden de sıfırlama işlemi yapabilirsiniz ancak harddiskin temizlenmesi daha performanslı olacaktır) içindeki verilerinizi yedekleyin.Windows 10'un kurulu olduğu harddisk bölümündeki dosyaları isterseniz harici diske isterseniz de harddiskin diğer bölümüne taşıyabilirsiniz.Ancak sıfırlama işlemi sırasında size hangi harddisk bölümlerinin temizlenmesini istediğini sorarsa sadece Yalnızca Windows'un yüklendiği sürücü seçeneğini seçmelisiniz(üstteki anlatımda bu seçenek de gösterilmiş).

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol