Windows 10 bulanık görüntü sorunu

0

Windows 10 bulanık görüntü sorunu nasıl çözülür?

Windows 10 bulanık görüntü nasıl düzeltilir?

brsozl brsozl (1961)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows 10 bulanık görüntü sorunu nasıl çözülür?

    Eğer donanımsal olarak bilgisayar bileşenlerinde ve görüntü aldığınız aygıtta herhangi bir sorun olmadığına eminseniz aşağıdaki çözüm önerisini uygulayarak Windows 10 bulanık görüntü sorununu çözebilirsiniz.

    Windows 10 bulanık görüntü sorununu DPI ayarı yapabilirsiniz. Bu sayede yazılar ve ekrandaki ögeler daha net ve bulanık olmadan gözükecektir. Windows 10 bulanık görüntü sorunu genelde ölçeklendirme ile akalı oluşan bir sorundur. DPI dediğimiz ayar da ölçeklendirme ayarıdır.

    Windows 10 bulanık görüntü sorunu çözümü

    Windows 10 bulanık görüntü sorunu çözümüne geçmeden birkaç hatırlatma yapalım. Özellikle ekran kartı ve görüntü aldığınız monitör veya benzeri görüntü aygıtında bozuk görüntü sorunu yaratacak bir hata veya sorun olmadığına emin olmalısın. Aşağıda yer alan Windows 10 bulanık görüntü sorunu çözümü adımları donanımsal sorunları çözmesi imkansızdır.

    Ek olarak Windows 10 bulanık görüntü sorunu çözümü adımlarına geçmeden önce ekran kartı sürücünüzü güncelleyerek bulanık veya bozuk görüntü sorunlarını çözebilirsiniz.

    1. Masaüstünde sağ tıklayın.
    2. Görüntü ayarlarına girin.
    3. Görüntü ayarları altında bulunan Gelişmiş görüntü ayarlarına tıklayın.
    4. Açılan pencerede Öğelerin boyutunu değiştirin başlığı altında yer alan yazıların içinde bulunan Özel ölçeklendirme ayarlayabilirsiniz linkine tıklayın.
    5. Açılan özel boyutlandırma seçenekleri penceresinde size uygun olan % ayarını deneyerek Windows 10 bulanık görüntü sorununu çözebilirsiniz.

    Tüm bu adımların sonucunda Windows 10 bulanık ekran veya diğer adıyla bozuk görüntü sorununu çözebilirsiniz.

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol