Windows 10 büyük güncellemesi (02 Ağustos) sonrasında sabit diskimde dosyaların boyutunda yaklaşık 40 Gb civarı bir artış oldu. Nasıl temizlerim?

0

Windows 10 büyük güncellemesi (02 Ağustos) sonrasında sabit diskimde dosyaların boyutunda yaklaşık 40 Gb civarı bir artış oldu.

Niçin böyle oldu, nasıl temizlerim?

temmuz temmuz (12505)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bunlar esas olarak yeni windows sürümü güncelleme dosyaları ve eski sürüm yedek dosyalarıdır (ve başka bazı saklanması gereksiz dosyalar).

    Bu dosyaların temizlenmesi sisteminizde bir probleme yol açmaz. Büyük boyutuyla sabit diskte önemli bir yer tutan sürüm güncelleme dosyaları güncelleme tamamlandıktan sonra görevini tamamlamış, artık gereksiz hale gelmiştir. Eski sürümün yedeklenmesi ile ilgili dosyalarda (..ki bunlar güncelleme dosyalarından çok daha boyutlu ve sabit diskte çok daha fazla yer kaplarlar) yine esasen işe yaramaz dosyalardır. Fakat bu dosyaların güncelleme dosyalarına göre bir farkı vardırki bu fark windows kullanıcısına göre sabit diskten kaldırılmayarak eski sürüme dönme ihtiyacı olabileceği ihtimali ile yedekte saklanması düşünülebilir. Ama eğer windows kullanıcısı eski sürümü gözden çıkararak artık ona bir daha dönebilme şansından tamamen vazgeçerse, bu halde eski sürüm yedek dosyalarınıda kaldırabilir (27 Gb civarı). Mesela ben bunu yaptım ve ne var ne yok, eski sürüm yedekleride dahil tüm gereksiz dosyaları temizledim. Bu bana sabit diskte yaklaşık 40 Gb boş yer kazandırdı.

    Dizk temizlemek için Windows kurulu sabit disk bölümü sürücüsü (C:) üzerinde sağ tık menüsünden bölüm özellikleri arabirimini açmak lazım ve bu arabirimde "Genel" sekmesinde mevcut önce disk temizleme düğmesi tıklanarak çalıştırılmalı daha sonrada "Sistem dosyalarını temizle" düğmesi tıklanarak aynı şey yapılmalı.Kısa bir taramadan sonra silinebilecek dosyalar ilgili bölümde görülecektir. Oradaki bu silinebilir dosyalardan silmek istediklerinizi baş taraflarındaki onay kutularını işaretleyerek alt kısımdaki "Tamam" düğmesine tıklayarak gereksiz dosyalardan kurtulacaksınız. Hepsi bu kadar.. Kolay gelsin.

     

     

     

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol