Windows 10 çift ekran donma sorunu

0

Üzerinde Windows 10 yüklü Dell laptop'a bağlı AOC ekran ekran rast gele zamanlarda yanıt vermeyeye başlıyor. Mouse imleci hareket ediyor ama pencereler tıklamalara cevap vermiyor. HDMI kabloyu çıkartıktan sonra veya bilgisayarı uyku moduna alıp tekrar uyandırdıktan sonra bilgisayar normale dönüyor. Bu sorunun çözümü nedir?

alattin alattin (16999)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Daha önce farklı marka laptoplar ile sorunsuz şekilde kullandığım ikinci ekran yeni Dell marka laptop ile donmaya, kararsız hale gelmeye başladı. Tuhaf olan laptopû uyku moduna alıp tekrar uyandırdığımda hiç bir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyordu. Sorunun çözümü için sürücü güncellemeleri yaptım fakat çözüm bulamadım.  Rastgele zamanlarda ikinci ekranda çalışan başta Chrome tarayıcısı olmak üzere açık olan tüm pencereler yanıtsız duruma geçiyordu. Fareyi istediğim gibi hareket ettirebiliyordum. Aynı şekilde klavye üzerinden de işlem yapmam mümkün olmuyordu.

    Son olarak Driver Booster programını indirdirdim. Driver booster programı ile sistemi taratıp anakart ile ilgili bir kaç eksik güncellemeyi de yaptıktan sonra sorun düzeldi. Böyle bir sorun yaşıyorsanız Driver Booster gibi bir sürücü güncelleme yazılımı ile eksik / güncel olmayan sürücülerinizi yüklediğinizde sorun çözülüyor.

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol