Windows 10 D diski hariç sıfırlama

0

İyi günler başlıktan da anlaşılcağı üzere bazı dosyalarımın sıfırlama sonucunda kaybolmamasını istiyorum. Bu durumda D diskinden bir bölüm ayırarak, yeni bir disk oluşturarak oraya aktardım. Bu yeni diskimin dışında kalan c ve d disklerini sıfırlayabilir miyim? Sıfırlama ekranında bir seçim göremedim. Yeni diskim de sıfırlanabilir düşüncesiyle işlemi başlatmadan iptal ettim.

lowcord lowcord (7)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Öncelikle ; Başlat Menüsüne Çalıştır Yazıp Ardından " diskmgmt.msc " komutunu girerek gelen disk yönetimi ekranında sürücüler görünüyor mu bakın. ( ekran görüntüsünü buraya koyma imkânınız varsa beraber inceleyebiliriz ) 

    Sıfırlama işlemini Windows 10 'daki ayarlar menüsünde yapıyor iseniz şu adımları takip edin ; 

    Başlat 'a basıp Ayarlara gelin ardından Güncelleştirme ve Güvenlik Bölümüne gelin buradan Kurtarma Bölümüne tıklayın ; Bundan sonraki işlemde ise ; ilk baştaki seçenek olan Bu Bilgisayarı Sıfırla Başlığının Altındaki " Başlayın " Butonuna basın.

    Burada sıfırlama işlemi için seçenekler gelecek ; siz sanırım sadece windows'un olduğu bölümü sıfırlayacaksınız.. Bunun için ise ; 

    " Başlayın " Butonuna bastıktan sonra öncelikle " Her Şeyi Kaldır " seçeneğini seçin ; sonra gelen ekranda " Ayarları Değiştir " yazan yer olacak altıçizili şekilde ona tıklayın ; ardından veri silinmesini açık veri sürücüsünü kapalı yaptıktan sonra onayla deyip gelen bölümde sonraki diyerek devam edin ve son olarak Sıfırla seçeneğini seçerek işlemi başlatın. ( bu işlem sadece windows'un olduğu sürücüyü biçimlendirip tekrar windows'u kuracaktır )

     

    EDİT : ( yorumlar bölümünden eklenme )

    ya normal format işlemi yapacaksınız boot yaparak (usb - dvd ile ) ya da dediğim şekilde sadece windowsu biçimlendirip ardından bilgisayar açıldıktan sonra work isimli sürücü ve windowsun olduğu sürücü hariç elle biçimlendireceksiniz yani ya programlarla yahut sürücüye sağ tık yapıp biçimlendir şeklinde.

    en mantıklı işlem format atmak

    ybaskin34 ybaskin34 (1440)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Sorunumu sanırım tam anlatamadım. https://i.hizliresim.com/QPGGGV.png vermiş olduğum linkte disk 1 de ayrılmış olan "W (work)" isimli parça hariç geri kalan herşeyi sıfırlamak istiyorum. lowcord 4 yıl önce
    • @lowcord o zaman ya normal format işlemi yapacaksınız boot yaparak (usb - dvd ile ) ya da dediğim şekilde sadece windowsu biçimlendirip ardından bilgisayar açıldıktan sonra work isimli sürücü ve windowsun olduğu sürücü hariç elle biçimlendireceksiniz yani ya programlarla yahut sürücüye sağ tık yapıp biçimlendir şeklinde. ybaskin34 4 yıl önce
    • @lowcord en mantıklı işlem format atmak. ybaskin34 4 yıl önce
    • @ybaskin34 tamamdır anladım çok teşekkür ederim cevaplarınız için. İyi akşamlar dilerim. lowcord 4 yıl önce
    • @lowcord rica ederim her zaman. Umarım yardımcı olabilmişimdir. ybaskin34 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol