Windows 10'da Avast'ı tamamen kaldırma?

0

Avast'ı indirdim fakat bilgisayarımda halen daha dosya kalıntılarının olduğunu fark ettim ve bu kalıntılar da bilgisayarımı acayip derecede donduruyor. Avast'ı indirdim ve normal şekilde denetim masasından kaldırdım fakat halen daha dosya kalıntıları ve regeditte kalıntıları var bunları nasıl silebilirim

darkcrak darkcrak (5158)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Avast'ı kaldırsanız da bilgisayarınızda dosya kalıntıları kalır ayrıca dijital imzası da kalır fakat bunu sile bilmek kolay değil ama ek bir program ile kaldırmak daha kolay. Bir antivirüs programını indirdiğiniz zaman bilgisayarınıza dijital imza'yı da yükler ve bu sayede antivirüs programları bilgisayarınızda daha iyi koruma sağlar ayrıca daha rahat güncelleyebilmenizi de sağlar zaten çoğu uygulamada dijital imza var. Avast'ı kaldırsanız da dosya kalıntıları kalıyor ve bilgisayarınızda aktif olarak çalışıyor gibi görünür ve bilgisayarınızın donmasını sağlar " Bizzat yaşayanlar gördüm ve bende yaşadım bu sorunu". Sadece avast demeyelim diğer antivirüs programlarını da denetim masasından kaldırsanız da dosya kalıntıları kalıyor fakat avast'ı kaldırsanız da bilgisayarınızın yavaşlığı devam ediyor diğer antivirüs programlarında böyle sorun görmedim.

    Eğer Avast'ı tamamen kaldırmak istiyorsanız avast'ın kendi geliştirdiği avast'ı silme programını kullana bilirsiniz fakat tamamen sile mi bilmiyorum ama ek olarak bir program daha önereceğim.

    1. AvastClear bu programı bilgisayarınıza yükleyin ve güvenli modda bilgisayarınızı başlatın.
    2. Ardından bu programı güvenli modda açın ve işlemi başlatın.

    Diğer uygulamada Eset'in uygulaması bu da avast'ı tamamen kaldırmanızı sağlayacaktır.

    Avast'ı kaldırma programını indirmek için tıkla. Bu programı da güvenli modda açarsanız daha iyi olacaktır çünkü güvenli modda daha rahat kaldırma işlemi gerçekleşiyor

    Ayrıca diğer antivirüs programlarını da kaldırmanız için cleaner uygulamaları bulunmaktadır Eset'in sitesinde dilerseniz alttaki linkten siteye gidebilirsiniz.

    https://support.eset.com/tr/kb146-yaygin-antivirus-yazilimlari-icin-kaldirma-araclari

     

     

    darkcrak darkcrak (5158)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol