Windows 10 da disk bölümlendirme sorunu

0

Merhaba

Windows 10 da diski bölmek istiyorum fakat diski mb ayarı yaparken en fazla yarı yarı ya bölmeme izin veriyor benim yapmak istediğim C: de sadece windows a yetecek kadar alan olsun gerisi D: ayrılsın bunu nasıl yapabilirim?

Bunu windows 7 de yapmıştım ama windows 10 da yapamadım.

 

mutecessis mutecessis (216)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows üzerinde hali hazırda kullandığınız birimleri küçültebilirsiniz.Ancak bunların boyutları bazı şartlara göre düzenlenir ve küçültülemeyebilir.Küçültme işlemi Disk Yöneticisi üzerinde var olan bir birim üzerine gelinerek sağ tuş Birimi Küçült ile yapılabilir.

    Ancak Windows bunu istediğiniz bir boyuta küçültmeye izin vermeyecektir.Örneğin 500 GB bir harddiski 400 GB küçülterek 100 GB bırakmak istediğinizde hata alabilirsiniz.Bunun sebebi de büyük olasılıkla Windows'un boyutu küçülttüğünüzde ileride yaşayabileceğini yer sıkıntısı problemini düşünmesi olabilir.

    İstediğiniz bir bölümü tamemen silerek yeniden oluşturduğunuzda istenilen boyutlarda işlem yapabilir hale geleceksiniz.Ayrıca Windows harici 3.parti uygulamalar da bunu başarabilir.Partition Magic, Partition Guru gibi çeşitli programları kullanarak bölümlendirmeyi deneyebilirsiniz. 

    **Sürücünüzü birleştirerek harddisk üzerinde verilerin bulunduğu sektörleri bir araya toplarsanız bölümlendirme daha büyük boyutta olacak şekilde artabilir.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • @meraklii belli bir seviyeye kadar diski küçültebilirsiniz.Buda diski biçimlendirmeden yapılır.Ama küçültme işleminde boyut istediğiniz seviyede olmayabilir.Bu durumda diski biçimlendirerek yeniden bölümlendirme yapmanız gerekir. ismailsarp 7 yıl önce
    • 3. parti programlar ile diski istediğim şekilde bölmek için önce D yi biçimlendirmek zorunda mı kalacağım. mutecessis 7 yıl önce
    • Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim mutecessis 7 yıl önce
    • Rica ederim @meraklii ismailsarp 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol