Windows 10'da kota nasıl konulur?

0

Windows 10'da wi-fi için kota nasıl konulur? Windows 10'da kablolu bağlantı için veri sınırı yani kota nasıl ayarlanır? Windows 10 da veri kullanımı nasıl sınırlanır?

PC'ye nasıl kota konulur, PC'de veri nasıl limitlenir?

alattin alattin (16999)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows 10 işletim sisteminde veri sınırı yani kota koymak mümkündür. PC'nizde güncel bir Windows 10 sürümü varsa PC'ye kota koyabilir, kullanılan veriyi sınırlayabilirsiniz. Belirlediğiniz kotaya ulaşıldığında Windows 10 sizi veri sınırına ulaştınız bildirimi ile bilgilendirir. Her ne kadar servis sağlayıcılar kotayı kaldırdırsa da hâlâ kotalı paket almak mümkündür. Çoğu zaman kotalı paket almak daha ekonomik olabilir.

    Çok fazla indirme yapmayan biriyseniz kotalı paketler sizin için çok daha uygundur.

    Windows 10 PC'de kota ayarlamak için şu adımları uygulayın:

    1. Windows 10 arama bölümüne veri kullanımı ayarları yazın. Arama sonucunda karşınıza veri kullanımı ayarları gelecektir. Tıklayın.
    2. Veri kullanımı sayfasında kablosuz kullanıyorsanız Şunun için Ayarları göster ekranında Wi-Fi seçin. Eğer kablo ile bağlanıyorsanız Ethernet seçin.
    3. Daha sonra Sınır koy butonuna basın.
    4. Sınır Türü Aylık seçin.
    5. Aylık sıfırlama tarihi 1 olarak belirleyin. Bu her ayın 1'inde kotanız sıfırlanacak demektir.
    6. Veri sınırına kotanızı yazın. Bunu yaparken gerçek kotanızdan bir kaç GB aşağıda yazın. Örneğin 100GB kotanız varsa buraya 90 yazın. Birim kısmından GB seçin. Kota hesaplarkan Türk Telekom veya servis sağlayıcınız farklı değerleri de hesaplar. Bu sebepten siz normal kotanızdan bir kaç GB aşağıda bir deger girin.
    7. Kaydet butonuna basın.

    Windows 10'da kota ayarını yaptınız. Artık Windows 10 kullandığınız veriyi hesaplayacak ve siz kotanıza ulaştığınızda sizi bilgilendirecek. Ne kadar GB veri kullandığınızı yine bu ekrandan görebilirsiniz.

    Veri limitinizi düzenlemek isterseniz  Veri kullanımı penceresinde Sınırı düzenle veya limiti tamamen kaldırmak isterseniz Sınırı kaldır butonuna basın.

    Windows 10'da kota yani veri limiti ayarlamak oldukça basit fakat bir o kadar da kullanışlı bir işlemdir.

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol