Windows 10'da Sistem Gerİ Yükleme arabirimi nasıl açılır ve nasıl aktif edilir?

1

Windows 10'da Sistem Geri Yüklemeye en kestirme yoldan nasıl ulaşabilirim?

Windows 10'da önceki Windows versiyonlarından farklı olarak kapalı halde gelen Sistem Geri Yüklemeyi nasıl çalışır hale getirebilirim?

 

temmuz temmuz (12505)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Görev çubuğunda Başlat yanındaki Windows'u ara (büyüteç) tıklanarak arama satırına "hakkında" yazılır ve açılan menüden "hakkında" tıklanır. Windows 10 "Hakkında" arabirimi açılacaktır ve Sistem Geri Yüklemeye bu arabirimden ulaşılabilir. Bunun için önce pencerenin sağındaki bölümde "İlgili ayarlar" başlığı altındaki menüden "Sistem bilgileri" bağlantısı tıklanır. Daha sonrada açılan pencerenin sol tafafındaki bölümünden "Sistem koruması" tıklanarak bilgisayarın "Sistem Özellikleri" arabirimine girilir. İşte Sistem Geri Yükleme ile alakalı ve bağlantılı tüm işlemler ile ayarlar bu Sistem Özellikleri arabiriminden gerçekleştirilir (Arabirim üst bölümündeki "Sistem Koruması" sekmesi altından).

    - Yapılandır düğmesinden Sistem Geri Yükleme aktif hale getirilir veya aktif halde iken istenirse yine buradan pasifleştirilir, kapatılır.

    - Oluştur düğmesinden el ile Geri alma noktası oluşturulur.

    - Sistem Geri Yükleme fonksiyonu esas olarak işletim sisteminin düzgün çalışmasını tesis etmek olduğu için Windows yüklü disk bölümünde (Genellikle C: olur) açık halde olmalıdır (Diğer bölümler isteğe bağlıdır ama bence o bölümler için gereksizdir.).

     

    - Sistem Geri Yükleme düğmesinden doğrudan bu uygulama arabirimine ulaşılır, istenirse oradan sistem geri alınır.

     

     

    Sistem Geri Yükleme ile ilgili daha çok bilgi edinmek için alt linkteki konuyada bakabilirsiniz:

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

     

    Dikkat: Sürüm 1709 Redstone3 güncellemesi sonrası Windows 10 işletim sistemlerinde artık "Hakkında" penceresinden Sistem Geri Yükleme aracına ulaşılamamaktadır (Bağlantısı bu pencereden kaldırıldı). Bundan sonra bu işletim sistemlerinde Sistem Geri Yüklemeye ulaşabilmek için ya Görev Çubuğu üzerindeki Windows'u Ara çubuğunda "geri yükleme" yazılarak aratılacaktır yada denetim masasında Sistem ve Güvenlik>Sistem yolundan "Sistem koruması" tıklanarak ulaşılabilmektedir.

     

     

     

     

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

    • @temmuz D sürücüsünü de açsak bir şey olurmu? toprak34 6 yıl önce
    • Birşey olmaz ama pek gereklide olmaz. Sabit disklerde D: genellikle arşiv vb depolama amaçlı kullanıldığından gereksizdir. Orayı zaten istersen bir usb harici disk kullanarak yedekleyebilirsin. D: bölümünde sistem dosyaları ile sistemde yüklü programlar yoktur. Birde D: bölümünde dosya yükleme silme gibi değişikliklerde sık yapılır. Öyleyse bu bölümüde sistem geri yüklemeye dahil etmek pratikte çok işlemez ve gereksiz olur. Ayrıca sabit diskte ekstra yer yer harcanmışta olur (alınan sistem bölüm imajı sabit disk bölümünden bölüm büyüklüğüne göre yer kaplar, kapasite kullanır. Sadece C: yeterlidir. Windows ve çalışan programlar bu bölümde yüklü olduğuna göre bu bölümün muhafazası yeterli olur. Ama sonuç olarak kullanıcı tercihidir ve son sözü sen söylersin @toprak34 temmuz 6 yıl önce
    • @temmuz çok teşekkürler :) toprak34 6 yıl önce
    • :)@toprak34 temmuz 6 yıl önce
    • @temmuz Abi içeriğin güncellenmesi gerekiyor. Windows 10'un yeni güncellemelerinde "hakkında" kısmında ilgili ayarlar artık yok :) toprak34 6 yıl önce
    • Yaptım güncellemeyi @toprak34, sen istersinde yapmazmıyım. Şaka bir yana iyi oldu bu hatırlatmayı yapman, teşekkürler. temmuz 6 yıl önce
    • @temmuz :) toprak34 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol