Windows 10 da sürücü güncelleme nasıl yapılır?

0

Windows 10 Pro 64 bit işletim sistemi sahibiyim. Windows Update'yi günde 1 kez kontrol ederim, kalite güncelleştirmeleri ve iyileştirmelerini, ayda 1 kez veriyor. Fakat sürücü ve yazılım güncellediğine bir kere şahit oldum, o da format sonrası yüklediği Driverler.. Fakat onlarda 3-4 ay öncekiymiş. Bu Windows Update nasıl kullanılır? En yeni güncellemeleri almak için, Windows Update'nin kendisini mi güncellemek lazım? Ya da güncel sürücü için DriverPack öneriyorlar, sitesinde arattım, bir sürü yeni 2018/2. ay güncellemesi var..

lulat lulat (5)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Güncel sürücü meraklısı olmak (aşırı manada) pek iyi değildir, problemlere yol açabilir.

    Eğer donanımların ve sistemin çalışmasında bir problem yoksa bu sürücülerle çok uğraşmamalı, bununla alakalı olarak Windows / Microsoft güncellemeleri ile yetinilmeli ve zaman zamanda aygıt yöneticisinde sürücülerin sağ tık menüsünden güncellemeleri denenmeli, eğer varsa oradan güncelleme yapılmalıdır.

    Zaten bazı sürücülerin (ekran kartları mesela) sistemde yüklü yan uygulamaları (Nvidia sürücüleri için Geforce Experience gibi)  sayesinde güncelleme bildirimleri otomatik alınır.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Windows Update genelde ekran kartı, ses sürücüsü gibi önemli sürücüleri yüklüyor. O da düzenli olarak değil, genelde format sonrası yüklüyor dediğiniz gibi.

      Windows Update dışında Aygıt Yöneticisinden en güncel sürücüyü edinebilirsiniz.

      1. Bilgisayarınızın arama kutusuna devmgmt.msc yazarak Aygıt Yöneticisini açın.
      2. Aygıt Yöneticisinden herhangi bir sürücüye sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelleştir seçeneğine tıklayın.


         
      3. Gelen ekrandan "Güncel sürücü yazılımını otomatik olarak ara" seçeneğine tıklayın.


         
      4. Bu aşamada seçtiğiniz sürücünün (varsa) yeni sürümü bulunup indirilecek ve yüklenecektir. Eğer sürücünün yeni sürümü yoksa ve güncel sürümü bilgisayarınızda yüklüyse böyle bir uyarı karşınıza gelir.

      Buna ek olarak donanım kimliği ile de en güncel sürücüyü bulabilir ve yükleyebilirsiniz. Donanım kimliği ile driver nasıl bulunur? konusunda gerekli bilgiler yer alıyor.

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Donanım kimliği ile aratınca DriverPack gibi siteler çıkıyor? lulat 6 yıl önce
      • Donanım kimliği yöntemine genelde sürücülerde problem olduğunda başvurulur. Siz Aygıt Yöneticisinden güncellemeleri kontrol edin. Güncellenmesi gereken sürücüler oradan güncellenir. @lulat omercik 6 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol