Windows 10'da Windows Firewall nasıl kapatılır?

-1

Windows 10'da Windows Firewall nasıl kapatılır?

Windows 10'da Windows güvenlik duvarı nasıl kapatılır?

damlakoc damlakoc (1391)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    -1

    Windows 10 Windows Firewall nasıl kapatılır?

    Windows 10 güvenlik duvarını devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Örneğin bazı oyunlarda güvenlik duvarı sorun çıkartabiliyor. Bu durumda güvenlik duvarını, Firewall'ı kapatmak ilk yapılması gereken işlemdir. Aşağıda Windows 10'da güvenlik duvarı yani Firewall nasıl kapatılır bulabilirsiniz.

    1. Windows 10'da Denetim Masasını açın ve Sistem ve Güvenlik seçeneğini seçin.
    2. Windows Güvenlik Duvarı yazısına tıklayın ve sol menüde çıkacak olan Windows Güvenlik Duvarı'nı etkinleştir veya devre dışı bırak seçeneğine tıklayın.
    3. Özel ağ ve Ortak ağ seçenekleri altında Windows Güvenlik Duvarı'nı kapat (önerilmez) seçeneğini seçin. Ve Tamam butonuna tıklayın. 

    Bu işlemle Windows 10 güvenlik duvarı kapatılacaktır. Daha sonra tekrardan aynı yolu izleyerek Firewall, güvenlik duvarını açabilirsiniz.

    Windows 10'da Windows güvenlik duvarı sizi trojan, backdoor gibi virüslerden korumak için düşünülmüş bir yazılımdır. Bilgisayarınızın güvenliğine hizmet eder. Gerekli olmadıkça kapatmanız önerilmez.

    damlakoc damlakoc (1391)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Denetim Masasından veya masaüstü Görev Çubuğu "Windows'u ara" dan  Güvenlik Duvarı setup sayfasına ulaşılır. Sayfanın sol bölümündeki "Gelişmiş ayarlar" tıklanır ve açılan sayfada "Windows Güvenlik Duvarı Özeelikleri" bağlantısı tıklanıp açılan arabirimde Durum "Açık (önerilen)" halindeyken -satırdaki tırnak tıklanarak- "Kapalı"seçilir.

      Bilgisayar yeniden başlatılır.

      temmuz temmuz (12505)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol