Windows 10 da Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi uygulamasını nasıl açarım?

0

Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum.Ancak fotoğrafları açmak istediğimde fotoğraflar uygulaması üzerinde açılıyor.Ben resimlerimin eski Windows larda olduğu gibi Windows Fotoğraf Görüntüleyici'nde açılmasını istiyorum, Windows 10 da Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi ni nasıl açarım?

Windows 10 işletim sisteminde resimleri/fotoğrafları açarken Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi aracını kullanarak nasıl açarım?

Windows 10 varsayılan resim/fotoğraf açma aracı nasıl değiştirilir?

Windows 10 Fotoğraflar uygulaması nasıl kapatılır?

ismailsarp ismailsarp (6010)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows 10 işletim sistemi ile birlikte gelen Fotoğraflar aracı bilgisayarda varsayılan olarak resimleri/fotoğrafları açmaya yarayan bir araç.Ancak Fotoğraflar uygulaması birçok kullanıcıya yabancı geldiğinden bu araç ile foroğraf/resim açmak kullanışlı gelmeyebiliyor.Fotoğraflar uygulaması ile resimleri/fotoğrafları açarken bazen yavaşlık ve bekleme gibi durumlar da ortaya çıkabiliyor.Bu yüzden eski Windowslarda alıştığımız gibi birçok kullanıcı resimleri/fotoğrafları açarken Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi aracını kullanmak istiyor.

    Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi aracı Fotoğraflar aracına göre daha pratik ve daha hızlı olarak resimleri/fotoğrafları açabiliyor.Bu yüzden eğer açacağınız resim/fotoğraf üzerinde parlaklık,kesme,renk değiştirme gibi ayarlar yapmayacağınız zaman Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi aracını kullanarak açmak daha hızlı ve pratik olacaktır.

    Windows 10 işletim sisteminde resimleri/fotoğrafları açarken Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi aracını kullanarak nasıl açarım?

    Aşağıdaki adımları uygulayarak Windows 10 işletim sistemi üzerinde varsayılan olarak resim ve fotoğraflar için Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi aracını kullanabilirsiniz.

    1. Bilgisayarınızda yeni metin belgesi oluşturun.
    2. Yeni metin belgesinin içine aşağıdaki komutların aynen yapıştırın.Ardından metin belgesini Dosya--->Farklı kaydet seçeneğine tıklayın.Açılan ekrandan Kayıt Türü: Tüm Dosyalar ve Dosya adı: fotografgoruntuleyici.reg olacak şekilde masaüstüne kaydedin. (Sonuna .reg eklemeyi unutmayın)
      Windows Registry Editor Version 5.00
      
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Photo Viewer\Capabilities\FileAssociations]
      ".tif"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
      ".tiff"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
      ".png"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
      ".bmp"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
      ".jpeg"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
      ".jpg"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
      ".ico"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
    3. Masaüstüne kaydettiğiniz fotografgoruntuleyici.reg dosyasını çalıştırın.Değişiklik veya izin isteyen bir mesaj alırsanız kabul ederek devam edin.Bu işlem sonucunda kayıt defteri üzerinde yapılan değişiklik ile artık varsayılan olarak Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi aracını kullanabileceksiniz.

    4. Şimdi yapmanız gereken herhangi bir resim/fotoğraf üzerine gelerek Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi aracını varsayılan olarak ayarlamak.Bunun için resim veya fotoğraf üzerine gelerek özelliklere tıklayın.Ardından birlikte aç ve değiştir'e tıklayın.Ardından açılan ekrandan Diğer seçenekler e tıklayın.Ardından Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi aracını varsayılan olarak ayarlayın.

    Bu işlem sonucunda Windows 10 işletim sistemi üzerinde herhangi bir resim/fotoğraf açmak istediğinizde Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi aracını kullanabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol