Windows 10 DVD bölümü yok?

0

Sınfımdaki bir arkadaşım az önce mesaj attı. 'DVD yerini nasıl açıcam' diye. Bende baktı dvd açma yerinde düğme filan yok? Bilgisayarıma gir orada DVD yerine bas DVD olmadığından kendisi açar dedim. Resim attı DVD yeri yok? Buna nasıl yardımcı olabilirim?

treajen treajen (43)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

     

    Buda aygıt yöneticisi.

    treajen treajen (43)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Aygıt yöneticisinde görükmüyor ? CD Rom Veya DVD Rom diye yazması gerekli fakat yok. Laptop DVD Writersiz Muhtemelen yani DVD Takılacak yeri yok, benimde laptopum var ondada yok, Aygıt Yöneticisindede olmaması ve sağ tarafta düğme olmaması bu durumu gayet iyi açıklıyor. Yapacak bişey yok sonradan eklenemez DVD:RW, Ancak Harici DVD:RW alınabilir.
      Tabi Bütçen yeterli ise;

      ASUS SDRW
       

      nvidiagtx nvidiagtx (690)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Makinede fiziksel olarak bir CD / DVD sürücüsü olduğu halde sistem bunu görmüyor ise bu durumlar, alakalı kablo ve / veya soketlerde bir problem olduğuna işaret eder. Zira sistemler CD / DVD sürücüleri disaridan sürücü yüklenmesine gerek olmadan görürler ve bunlarin sürücüleri sistem tarafından otomatik olarak yüklenir. 

        Eğer PC'de CD / DVD sürücüsü -fiziksel olarak- yoksa sisteme bir sanal CD / DVD sürücü programı yüklenerek bu ihtiyaç kısmen karşılanabilir. 

        En yaygın ve beğenilerek kullanılan sanal CD / DVD sürücüsü programı Daemon Tools'tur (tikla); bu sanal sürücü programı bilhassa ve yaygın olarak oyun meraklısı PC kullanıcıları tarafından kullanılmaktadır. 

        temmuz temmuz (12505)
        6 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol