Windows 10 Ekim 2018 (Redstone 5) güncellemesi durduruldumu?

0

WEB'de bu çeşit bazı haberler dolaşıyor, doğrumudur?

temmuz temmuz (12505)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Evet, herhalde doğrudur. Zira Microsoft resmi Windows 10'u İndirin (tıkla) sayfasında dünden bu yana Windows 10 October 2018 Update ifadesinin yer almadığını görüyoruz. Bunun yerine sayfa başında Windows 10'u indirin satırının hemen altında "Windows 10 April 2018 Update kullanıma hazır" ifadesi mevcut. Halbuki Windows 10 Ekim 2018 güncellemesinin başladığı gün ve sonraki günde bu ifade tam olarak "Windows 10 Ekim 2018 Update kullanıma hazır" şeklindeydi. Ve ayrıca sayfada download edilmeye sunulan Media Creation Tool 1809'da sürüm 1809 içindi ama şu anda buda Media Creation Tool 1803 olarak değiştirilmiş.

    Tüm üstte belirttiklerim "Windows 10 Ekim 2018 güncellemesi durduruldu" haberlerini doğrular yöndedir. Bu gelişmeler ve değişiklikler Windows 10 Ekim 2018 güncellemesinin ve ISO dağıtımlarının Microsoft tarafından geri çekildiğini düşündürmektedir.

    Ayrıca bununla alakalı WEB'de bazı haberlerede rastladım. Bu haberleri altta aynen aktarıyorum:

     

    "Windows 10 Ekim 2018 güncellemesini yüklemeyin!

    Microsoft'un kısa bir süre önce duyurduğu Windows 10 Ekim 2018 güncellemesi ortaya çıkan bazı sorunlardan dolayı geri çekildi.

    Kısa süre önce duyurulan ve Windows Updateile bilgisayarlara yüklenebilen Windows 10 Ekim 2018 güncellemesi bazı kullanıcıların verilerinin silinmesine yol açtığı şeklindeki şikayetler yüzünden kaldırıldı.

    Windows 10 Ekim 2018 güncellemesi durduruldu!

    Teknik olarak 1809 koduna sahip olan yeni güncelleme geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulmuştu. Ancak bu yeni güncelleme bazı kullanıcıların verilerinin silinmesine yok açtığı için Microsoft tarafından geri çekildi. Microsoft'un Windows güncelleme sayfasına girildiğinde ise bu yeni güncellemenin kaldırıldığı görülüyor.

    Otomatik olarak güncelleme yapılan sayfalardan da kaldırılan güncelleme ile ilgli olarak açıklama yapan Microsoft, 'güncellemeyi indirenlerden yükleme yapmamalarını' istedi. Ertelenen yeni güncellemenin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor.

    Eğer siz de bu güncellemeyi yapmayı planlıyorsanız farklı yöntemler bulunuyor. Ancak bunların denemeden önce dökümanlarınızı yedeklemenizi öneriyoruz. Oluşacak dosya kayıplarından dolayı canınız sıkılabilir. Bizden uyarması." (06 / 10 / 2018 aydınpost.com)

     

    "Windows 10 Ekim Güncellemesi, İki Büyük Soruna Neden Oldu

    Bazı Windows 10 kullanıcılarının raporlarına göre Windows 10 Ekim güncellemesini yükleyen bilgisayarlarda dosyalar kendi kendine siliniyor ve işlemci kullanımı yükselirken şarj ömrü kısalıyor.

    Microsoft, pek çok yeni özelliği beraberinde getiren Windows 10 Ekim güncellemelerine erkenden erişmek isteyen kullanıcılar için güncellemeyi bu hafta başında indirmelere açtı. İsteyen kullanıcılar manuel olarak Windows 10 ayarlar menüsünden güncellemeyi indirirken isteyen kullanıcılar da 9 Ekim’deki genel yayınlanmayı bekleyebilirler.

     

    Eğer ki güncellemeyi 9 Ekim’den önce yüklemeyi düşünüyorsanız iki kez düşünmenizi tavsiye ederiz. Zira bazı Windows 10 kullanıcıları tarafından rapor edilen bilgiye göre güncellemeyi yükleyen bazı kullanıcılar Belgeler, Resimler gibi klasörlerin bulunduğu kullanıcı dizinindeki dosyalarını kaybettiler.

    Kullanıcıların açıklamalarına göre kaybolan dosyalar, Windows’u bir önceki sürüme geri yüklediğinizde geri gelmiyor. Yani eğer güncellemeyi gerçekleştirirseniz ve dosyalarını kaybolursa, söz konusu dosyaları kalıcı olarak kaybetmiş oluyorsunuz. Bazı kullanıcılar, Windows 10 Ekim güncellemesi sonrasında 200GB’lık dosyalarını kaybettiklerini belirttiler.

    Hepsi bu kadar da değil. Bazı Windows 10 kullanıcıları, güncellemenin ardından işlemciye binen yükün arttığını, bu nedenle de dizüstü bilgisayarların şarj ömürlerinin fark edilir şekilde düştüğünü dile getirdiler. Windows 10 Ekim güncellemesi ile birlikte bilgisayaların iş yükü, herhangi bir yazılım çalışmadığı halde artıyor ve dolayısı ile enerji kullanımı da yükseliyor.

    Microsoft, her iki sorunu da doğruladı ve üzerinde çalıştıklarını belirtti. Dosya silinme sorununun neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor ancak işlemci sorunlarının Intel Display Audio sürücüleri ile yeni Windows sürümünün uyumluluk sorunundan kaynaklandığı düşünülüyor. Microsoft, sorun giderilene kadar kullanıcıların güncelleme yapmamasını söyledi." (05 / 10 / 2018 webtekno.com)

     

    Bu durumlar göz önüne alınırsa sürüm 1809 güncellemesi ve / veya  Microsoft resmi paylaşımı harici güncellenmiş sürüm paylaşımı  ISO dosyalarının kullanılmasıyla Windows 10 yüklemeleri bazı ciddi sakıncalara yol açabilir. Bu sebeple hiç acele edilmemeli ve gelişmeleri takip etmeliyiz. Bu problemin düzeltilmesi herhalde çok bir zaman almaz.

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Merhaba @temmuz ben 1809 sürümünü iso olarak indirip sıfırdan format atarak kurmuştum Şuanda 1809 sürümü yüklü ne yapmamı önerirsin? lion 5 yıl önce
    • Merhaba, herhangi bir şey yapmana gerek yok, kullanmaya devam edebilirsin. Bende güncelleme yoluyla sürüm 1809'a geçmiştim ve bende kullanmaya devam ediyorum. Problem bütün yükleme ve güncellemerde değil bazı PC'lerde olabiliyormuş. Bu problem sistemdeki dosyaların silinmesi şeklindeymiş. Sistemini kontrol edersin, verilerrde eksik varmı diye. Varsada bundan sonra yapacak bir şey olmaz. Bu silme işi bir defaya mahsus gerçekleşir ve eğer olduysada yapacak bir şey olmaz. Bende herhangi bir veri kaybı olmadı @lion temmuz 5 yıl önce
    • Teşekkürler @temmuz, Şuana kadar tek fark ettiğim Microsoft Store çalışmaması onun dışında bir veri kaybı yada bir sıkıntı yok şimdilik lion 5 yıl önce
    • Store çok önemli değil. Herhalde ilk güncelleme ile bu problemi düzeltirler. Ne derler, iyi günlerde kullan! :) @lion temmuz 5 yıl önce
    • Teşekkürler @temmuz ツ sizde lion 5 yıl önce
    • Microsoft Store yüklediğim gün bende de çalışmamıştı. Sonra kendiliğinden düzelmişti @lion omercik 5 yıl önce
    • Veri kaybı değilmiş sadece problem @lion , ayrıca işlemciye normalden fazla yük biniyormuş ve buda bataryanın deşarjını daha çabuklaştırıyormuş. Yani batarya daha hızlı tükeniyormuş. Bu iki problemide Microsoft doğrulamış (Kabul etmiş). Problemlerin 9 Ekim Salı güncellemesi ile düzeltilebileceği tahmin ediliyor. Yani problemlerin düzelmesi için bir süre beklemek gerekecek. Ama eğer çok problem olursa ve güncellemeleri bekleyemem dersen PC'ye yeni bir format çekebilirsin. Benim tavsiyem ise güncellemeleri beklemen olacaktır. Konuyu editledim, yeniden okursun. temmuz 5 yıl önce
    • Paylaştığın bilgiler için teşekkürler @temmuz. Valla benim bilgisayarda ne işlemcide nede Ramde bir yük artışı yok tam tersine bilgisayar 1803 sürümünde hiç olmadığı kadar rahat hızlı ve stabil bir şekilde çalışıyor SSD olmamasına rağmen çok hızlı açılıp kapanıyor korkmaya başladım şimdi, eğer bu durum bozulacaksa 1809 düzeltme güncellemesi acaba gelmesemi ki? ツ lion 5 yıl önce
    • :) @lion temmuz 5 yıl önce
    • @farurhenho bende hala aynı düzelmedi ama ben şimdilik şöyle bir çare buldum aradığım uygulamayı internet tarayıcısında google aratıyorum örneğin "spotify microsoft store" diye tarayıcıda açıyorum o beni store yönlendiriyor o zaman store çalışıyor ve uygulamaya erişebiliyorum ;) lion 5 yıl önce
    • Bak bu da çok ilginçmiş @lion omercik 5 yıl önce

    0

    Hakkaten geri çekmişler güncellemeyi. Zaten bi anormallikler olduğu belliydi. Ben güncellemeyi yüklediğim gün Store ve Edge'ye bağlanamamıştım.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol