Windows 10 format atarken flash disk hep takılı mı olmalı?

0

flash bellekle windows 10 pro nasıl format atılır detaylı şekilde anlatırmısınız windows 8-8.1 deki gibi format işlemi tamamlandıktan sonra yeniden başlatılıyor yazısı gelince flash bellek çıkarılcakmı 

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Windows 10 format atmanın ekstra bir tarafı yok, Windows 8'de nasıl atıyorsanız Windows 10'u da öyle yapmanız gerekiyor. Flash belleği kurulum %100 olduktan sonra çıkarabilirsiniz. Bir zararı olmaz.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Bunun detayı falan yok, normal formatını atacaksin. Windows 8 ve 8.1'de olduğu gibi..

      Format işlemi tam olarak gerçekleştikten, Windows masaüstü açıldıktan sonra flash belleği çıkartırsın. Acelen nedirki "yeniden baslatiliyor" yazısında cikartiyorsun yükleme medyasını (flash belleği)? Bırak tam olarak açılsın Windows, acele etmeye gerek yok. Sonra çıkartırsın.

      Sen hiç merak etme, format sirasinda eğer müdahalede bulunmazsan PC'nin yeniden başlaması hallerinde bir terslik olmaz,  Windows yuklenmesi ve kurulumu otomatik olarak ilerler. Yükleme medyası sistemde takılı olursa yeniden başlamasi hallerinde mutlaka PC bu medyadan baslamaz (boot olmaz); sabit diske normal yüklenme ve Windows kurulumu devam eder. Yeterki sen yeniden başlama sirasinda bir müdahalede bulunma (Klavyeden tuş basma ve mouse kullanma, PC'nin açılmasını kendi haline birak). Format tamamlandıktan sonrada medyayı çıkart. Aklınin bu medyada takılı kalmasına gerek yok.

      Windows yükleme dosyalarının sabit diske yüklenmesinin tamamlanması sonrası yeniden başlama ile kurulum basladiktan sonra bu medyayı çıkarmanda bir mahzurda olmaz ama buna gerekte yok. Rahat olur ve format tamamlandıktan sonra Windows masaüstü açılilir, yükleme medyasını çıkarırsın. Format sırasında bir hata yapmamak için bence bu daha sağlıklı olur. Cikarsanda olur ama cikarmasan bir problem olmaz ve çıkarmamak bir hata yapmama adina belki daha iyi olabilir. Sana bunu anlatmaya çalışıyorum. 

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol