Windows 10 Fotoğraf Görüntüleyicisi indirme nasıl yapılır?

0

Windows 10 kullanıyorum. Windows 10'un kendi Fotoğraflar uygulaması çok yavaş bu nedenle Windows 7'deki fotoğraf görüntüleyicisini yüklemek istiyorum yükleyebilir miyim? Windows 10'a fotoğraf görüntüleyicisi nasıl indiririm?

Windows 10 fotoğraf görüntüleyicisi yükleme programı falan var mı?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows 10'a fotoğraf görüntüleyicisi yüklenir mi?

    Windows 10 işletim sisteminde Windows 7'den alışık olduğumuz fotoğraf görüntüleyicisi uygulaması yerleşik olarak gelmiyor. Her ne kadar böyle olsa da Windows 10 fotoğraf görüntüleyicisi indirmenin elbette çok kolay bir yolu mevcut. Yani evet Windows 10'a fotoğraf görüntüleyicisi yüklenir.

    Windows 10 fotoğraf görüntüleyicisi nasıl indirilir?

    Windows 10'a fotoğraf görüntüleyicisini Kayıt Defteri ile eklemek mümkün. Kayıt Defterine ekleyeceğiniz ufak bir eklemeyle Windows 10 fotoğraf görüntüleyicisi indirebilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip edin:

    1. Windows 10 Fotoğraf Görüntüleyicisi indir linkine tıklayarak fotoğraf görüntüleyicisinin .reg dosyasını bilgisayarınıza indirin.
    2. İnen dosyaya sağ tıklayın ve WinRAR kullanarak "Buraya çıkart" seçeneğini seçin.
    3. Ardından masaüstüne gelen Windows10-FotoğrafGörüntüleyici-Etkinleştirme.reg adlı dosyaya çift tıklayın ve gelen bütün uyarıları "evet"e tıklayarak onaylayın.

    Fotoğraf görüntüleyicisinin Windows 10'a başarıyla eklendiğine dair bir uyarı gördükten sonra şimdi varsayılan fotoğraf görüntüleyicisini değiştirmeniz gerekiyor. Değiştirmek için şu adımları takip edin:

    1. Bilgisayarınızdan Ayarlar'a girin.
    2. Ayarlar > Uygulamalar bölümüne girin.
    3. Sonra sol köşeden Varsayılan uygulamalar'a tıklayın.
    4. Varsayılan uygulamalar bölümünden Fotoğraf Görüntüleyicisine tıklayın ve gelen seçenekler arasından "Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi"ni seçin.

       
    5. Windows 10 fotoğraf görüntüleyicisi yükleme işlemi başarıyla tamamlanmış oldu. Artık bilgisayarınızdaki fotoğraflar çok daha hızlı bir şekilde fotoğraf görüntüleyicisi ile açılacaktır.

    Siz de bu şekilde Windows 10'a fotoğraf görüntüleyicisi indirebilirsiniz.

    NOT: Yukarıdaki işlem denenmiş ve hiçbir sorunla karşılaşılmamıştır. Yani Kayıt Defterine eklediğiniz dosya konusunda herhangi bir şüpheniz olmasın. Linkini verdiğim .reg dosyası Kayıt Defterine şu anahtarı ekliyor:

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Photo Viewer\Capabilities\FileAssociations]

    Bilgisayarınıza inen Windows10-FotoğrafGörüntüleyici-Etkinleştirme.reg adlı dosyaya sağ tıklayıp "Düzenle"yi seçebilir ve kendi gözünüzle görebilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol