Windows 10 harddisk'imi görmüyor? Windows 10 harddisk görmeme sorunu?

0

Windows 10 harddisk'imi görmüyor?

Windows 10 harddisk görmeme sorunu?

Windows 10 sürümünü yükselttim.Sürüm 1511 den RedStone (Sürüm 1607) sürümüne güncelledim.Güncelleme sonrasında bilgisayarım harddisk'i mi görmüyor.İçindeki verilere ulaşamıyoru.Bu sorunu nasıl çözeceğim?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    2

    Windows 10 Sürüm 1511 kullanan kullanıcılara, Windows 10 Yıldönümü ya da bilinen adıyla RedStone sürüm güncellemesi geldi.Güncelleme boyutu bir hayli fazla ve Windows 10 için birçok özellik ve güncelleme içeriyor.Ayrıca RedStone (Yıldönümü) güncellemesi yapanlar Sürümlerinin 1511 den 1607'ye çıktığını görebilirler.

    Ancak bazı kullanıcılar (bende dahil) RedStone güncellemesi ardından harddisk görmeme sorunu ile karşılaştılar.Bu herkesde geçerli bir durum değil.Benim gördüğüm iki sorunlu bilgisayarda da görünmeyen harddisk 1 TB boyutundaydı.Tabi bu durum farklılık gösterebilir. Görünmeyen harddisk için Bilgisayarım->Sağ tuş yönet e tıklanılıp Disk Yönetimi bölümüne ulaşıldığında görünmeyen Harddisk'in bizim seçmediğimiz ve ayarlamadığımız parçalara bölündüğü ve harfsiz olarak gözüktüğü görüldü.Ancak bu sizi yanıltmasın aslında Harddisk'inizde bir sorun yok ve içindeki veriler aynen duruyor.Ancak güncelleme sonrasında oluşan bir değişiklik sebebiyle Windows 10 RedStone üzerinde harddiskinize ulaşamıyorsunuz.Bilgisayarınızı başka bir işletim sistemi ile çalıştırıldığında içindeki verilerin ve bölümlerin aynen durduğunu göreceksiniz.

    Çözüm olarak ise önerilen Windows 10 RedStone üzerinde iken görünmeyen harddiskinizi Disk Yönetimi üzerinden silmek ve tekrar bölüm oluşturarak kullanılabilir hale getirmek.Ancak bu harddisk içindeki tüm bilgilerin silinmesine neden olacaktır.

    Çözüm önerilerine gelirsek şunlar yapılabilir;

    1. Eğer harddiskinize önemli veriler yoksa tamamen silip, yeniden bölüm oluşturarak RedStone üzerinde kullanılabilir hale getirmek.Harddisk içinde önemli verileriniz varsa bilgisayarınızda canlı bir işletim sistemi ile (USB üzerinden çalışan işletim sistemi gibi) ya da başka bir bilgisayara takıp verileri alabilirsiniz.Ardından silme işlemi yapabilirsiniz.
    2. Ya da Windows 10 kullanmaya devam etmek istiyorsanız Sürüm 1511 derlemesine geri dönmek.
    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol