Windows 10 Home - Windows 10 pro farkı nedir?

0

Windows 10 Home ve  Windows 10 pro arasında ne fark var? Oyun için Windows 10 home mu yoksa Windows 10 pro mu seçmeliyim?  Ev kullanıcısı için Windows 10 Home mu  Windows 10 pro mu daha iyi? Windows 10 Home mu  Windows 10 pro daha hızlı?

hakan hakan (15409)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    3

    Windows 10 Pro - Windows 10 Home farklarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Aşağıda ayrıca Windows 10 Pro mu yoksa Windows 10 Home mu tercih edilmeli bulabilirsiniz. uzmanim.net daha çok başlangıç seviyesindeki , ev kullanıcılarını hedeflemektedir.  Elbette ofis ve iş ortamını için değerlendirme farklı olacaktır. 

    Windows 10 Home ve  Windows 10 Pro arasında ne fark var?

    Windows 10 Home ve Windows 10 pro arasında pek çok fark vardır. Bu fark temel olarak güvenlik, iş ve temel özellik konularında ortaya çıkar.

    Windows 10 Pro, Windows 10 Home'un sahip olduğu tüm özelliklere sahiptir. Temel olarak Windows 10 Pro'nun Windows 10 Home sürümünden fazlalıkları şunlardır:

    Windows 10 Pro'da olup Windows 10 Home sürümünde olmayanlar

    • Bitlocker (dosya, klasör şifreleme teknolojisi)
    • Grup ilkesi (Bilgisayarda çeşitli kısıtlamlar yapmaya sağlayan veya çeşitli özellikler açıp, kapatmanıza olanak sağlayan bir bileşen)
    • Ağ paylaşım gibi özellikler
    • Etki alanı (domain) e katılım (Daha çok iş, ofis ortamlarında birden fazla bilgisayarın bir arada çalışırken kullanılan bir özellik)
    • Uzak Masaüstü (bilgisayarı uzaktan yönetmenizi, kullanmanızı sağlayan bir özellik)

    Bunlar dışında bir kaç daha fark söz konusu ama temel olarak Windows 10 Pro - Windows 10 Home arasındaki farklar bunlardan oluşuyor

    Oyun için Windows 10 home mu yoksa Windows 10 Pro mu seçmeliyim? 

    Oyun için Windows 10 Home daha uygun bir işletim sistemi. Bunun nedeni Windows 10 Pro içinde gelen ve hiç ihtiyacınız olmayan özelliklerin Windows 10 Home sürümünde olmaması. Bu anlamda oyun için hangi Windows'u seçmeliyim, Windows 10 Home mu Windows 10 Pro mu diye düşünüyorsanız hiç düşünmeden Windows 10 Home seçin.

    Ev kullanıcısı için Windows 10 Home mu  Windows 10 Pro mu daha iyi? 

    Ev kullanıcısı için Windows 10 Home daha uygun bir işletim sisteminidir .Windows 10 Pro daha çok ofis, iş ortamları için tasarlanmıştır ve bunun için özellikleri vardır. Evde Windows 10 Pro kullanırsanız boşuna, hiç kullanmayacağınız özelliklere sahip olursunuz. Ev kullanıcıları Windows 10 Home seçmelidir.

    Windows 10 Home mu Windows 10 pro daha hızlı?

    Windows 10 Home mu yoksa Windows 10 Pro mu daha hızlı sorusu biraz yapılandırma ile ilgilidir. Eğer Windows 10 Pro'nun Windows 10 Home da olmayan özelliklerini açarsanız Windows 10 Home daha hızlı olacaktır. Çünkü her Windows 10 Pro özelliği ek hizmetler ile birlikte gelir. Bu hizmetler bilgisayar çalıştırıldığında otomaik olarak çalışır. Doğal olarak bilgisayar kaynaklarını, CPU, RAM kullanır ve tüketir. Bu da performansta düşme, hızda azalma demektir.

    Örneğin Windows 10 Pro'da Bitlocker hizmeti varsayılan olarak çalışarak gelir. BitLocker Sürücü Şifreleme Hizmeti olarak hizmetlerde bulunur. Bu tür hizmetler bilgisayar performansını düşürür, bilgisayarı yavaşlatır.

    Yalın haldeki Windows 10 Home doğru yapılandırılmamış Windows 10 Pro'dan çok daha hızlıdır. Eğer Windows 10 Pro doğru yapılandırılırsa aralarında performans farkı oluşmaz.  Yukarıda da dediğim gibi ev kullanıcı için en ideal işletim sistemi Windows 10 Home sürümüdür.

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol